18 évre emelné a homoszexuálisok közötti szex beleegyezési korhatárát a Mi Hazánk

2023. február 21. 14:59

A Büntető Törvénykönyv módosítását kezdeményezik Novák Elődék.

2023. február 21. 14:59
null

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezte Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak érdekében, hogy a jelenlegi 14 helyett ismét 18 év legyen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat esetében a beleegyezési korhatár.

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján a politikus arról beszélt: ha szükséges, akár az alaptörvény módosítását is kezdeményezik a jelen helyzet megváltoztatása érdekében, mert szerintük ezzel a megoldással kerülhetnek valóban védett státuszba a felnőtteknél jobban veszélyeztetett fiatalok. „A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a pedofíliához hasonlóan a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását is követeli” – tette hozzá Novák Előd.

A képviselő szerint a homoszexualitás „szexuális deviancia természetellenes, biológiai zsákutca”, amely – a drogokhoz hasonlóan – „ideig-óráig szerezhet örömet egyeseknek, de tartós boldogságot széles körben semmi esetre sem”. Halász Géza, a Mi Hazánk család- és szociális ügyi szakpolitikusa azt hangsúlyozta: miközben a gyermekvédelmi törvény tiltja, hogy 18 évnél fiatalabbak számára a homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő tartalom elérhető legyen, azt engedi, hogy egy felnőtt szexuális kapcsolatra vegyen rá egy vele azonos nemű kiskorút. Könnyen belátható, hogy itt súlyos jogi következetlenség, hovatovább képmutatás van a szabályozásban – mondta a politikus, szégyenteljesnek nevezve ezt az ellentmondást.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szilágyi Miklós
2023. február 28. 18:49
Azért értek egyet, mert a 18 év alatti még heteroknál sem kézenfekvő, hogy nemi életet él. 18 év alatti maradjon otthon, tanuljon a szakmai vizsgáira, érettségire, felvételire. Ez a fő feladata, nem pedig a nemi vágyak kiélése. No persze tudom abszurdnak hangzik amit írtam, de a valóságban ez lenne a norma, amit a 60-as évek óta rongál a modernitás. Nyolcvanas évektől meg külön újság volt a butításra (ilyen olyan bulvárszemét, popcorn magazin, szexuális tanácsok melléklettel ahol 15 évesen már mindenkinek kellett hogy legyen vagy 5 partnere.) Ma meg a tiktok és társai szocializálnak, szégyen.
krampus
2023. február 23. 01:15
eleg lenne ha ez az 1% buzerans szepen visszavonulna a negy fal koze! Regebben meg sajnaltam oket, de ma mar ki nem allhatom ezt az lmbtq agyhalott nyomulast minden teren. Haverom a TEVAban dolgozik, a hivatalos kepernyovedore is odapofatlankodott a buzilobby. Megall az esz, komolyan.
Troppauer Alfréd
2023. február 21. 18:52
Az kevés! Legyen a 21. év.
Szamóca bácsi
2023. február 21. 16:43
van benne logika. egy felnőtt azzal tosz, akivel akar és aki ebbe bele egyezik. a gyerekek/fiatalok mentális egészsége azonban közös felelősségünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!