Közel egymillió forint kedvezményben is részesülhetnek a fiatal édesanyák

2023. január 04. 15:09

Ezt érdemes tudni az új családtámogatásokról.

2023. január 04. 15:09
null

Akár 900 ezer forint adómegtakarítást is eredményezhet a január 1-jétől életbe lépő családpolitikai intézkedés, amely a 25 és 30 év közötti, gyermeket vállaló nőket segíti. A döntés a diákhiteleket is érinti – számolt be a Világgazdaság.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára december 28-án jelentette be, hogy januártól új elemmel bővül a családi adórendszer,

amely több tízezer, jövedelemmel rendelkező édesanyát érinthet 

– hangsúlyozták.

Minden más családtámogatásra is jogosultak a fiatal édesanyák

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletre hivatkozva azt írja, adókedvezményt érvényesíthet az a 25. életévét betöltött fiatal anya, aki a vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermeke, illetve a magzat után családi kedvezményre jogosult.

Az érintettek nemcsak az új szja-mentességre, hanem természetesen minden más családtámogatásra is jogosultak,

például a családi adókedvezményre, a babaváró támogatásra és a gyermekgondozási díjra is – hívta fel a figyelmet a lap.

Akár 900 ezer forint kedvezményben is részesülhetnek az édesanyák

Arra is kitértek, hogy a 30 év alatti anyák kedvezményének összege havonta legfeljebb a Központi Statisztikai Hivatal hivatalos közleménye szerinti, teljes munkaidőben alkalmazásban állók tárgyévet megelőző év júliusra vonatkozó nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkeresetének összege. 2023-ban a kedvezmény összege teljes évre fennálló jogosultság esetén 5 999 424 forint, ami

összesen 899 914 forint adómegtakarítást eredményez

– emelték ki.

A diákhitel teljes összegét is elengedheti a kormány

A cikkben arra is kitértek, hogy Hornung Ágnes korábban azt is bejelentette, hogy január 1-től a kormány elengedi a teljes diákhitel-tartozást azoknak a nőknek, akik a tanulmányaik alatt vagy azok befejezését követően két éven belül gyermeket szülnek vagy fogadnak örökbe – tette hozzá a Világgazdaság.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. január 04. 17:30
Ismerek olyan házaspárt, amely 15 évig harcolt azért, hogy végre gyerekük szülessen... Az édesanya 42 éves volt, amikor, számtalan mesterséges megtermékenyítés és magzatbeültetési tortúra után végre megszületett az első, hál'istennek makkegészséges fiúgyermekük, majd ezt követően még két gyermekük! A harmadik, csodák csodájára természetesen fogant meg és gyönyörű kislány lett!!! Őket pl. miért zárja ki a törvény a támogatásból? talán érdemtelenné váltak, mert túlöregek??? Szerintem, ellenkezőleg. ők többlettámogatásra érdemesek! Azt sem értem, hogy egy ilyen katasztrofális demográfiai helyzetben, miért tiltja Magyaro. a béranya intézményét??? Nem etikátlan, sőt! Mindenkinek sokkal jobb lenne. Megfelelő egészségügyi háttérrel, dotációs rendszerrel, a visszaélések kizárásával. Mindent meg kell tenni azért, hogy minden magyar vágyott gyermek megszülethessen! Akár így, akár úgy! Nem lehet finnyáskodni!
szilvarozsa
2023. január 04. 17:24
Mi van pöcsfej DeKás? Fáj, hogy már nem gyerekgyártásból élnek a cigányok? Még a végén kihal a fajtád!
Lajoss
2023. január 04. 16:19
Hiába..nem javulnak a számok..fogy a magyar..
6.sztrovacsek
2023. január 04. 16:00
A kormány üzenete a magyar nőknek: Dugjatok (szüljetek) pénzért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!