„Természetes” az árnyékkormány szerint, hogy egy borsodi falucskában található a baloldal pénzügyi központja

2022. december 10. 11:08

„Nem, nem látunk benne semmi furcsát” – idézi az ügyben Molnár Csabát a Metropol.

2022. december 10. 11:08
null

„Nem, nem látunk benne semmi furcsát, ez természetes” – fogalmazott Molnár Csaba az „árnyékormány” minapi sajtótájékoztatóján arra a kérdésre válaszolva, hogy egy 300 lelket számláló falucskában működik a baloldal pénzügyi központja – mutatott rá szombati cikkében a Metropol.

Dobrevék kifizetőhelye is a borsodi településen székel

Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, „elkóricált” a DatAdat könyvelése, amelyre egy borsodi kis faluban, Szegiben találhatott rá a NAV.

Megírtuk azt is, hogy a DatAdat egyik főembere, Szigetvári Viktor a Telexnek adott interjújában elmondta, az amerikai tulajdonostól elkülönülten működő magyar társaság könyvelését alapítása óta ugyanaz a könyvelőiroda végzi. Szigetvári úgy fogalmazott,

– hozzátéve, a cég is és a könyvelő is minden jogszabályt betartva végzi a tevékenységét. Erről bővebben itt írtunk.

„Borsodban is működhetnek tisztességes könyvelők" - reagált a DatAdat, miért ott vannak a könyvelési adataik

Szigetvári Viktor reagált arra, miért egy háromszáz fős faluban találtak rá a cég adataira.

A DatAdat-ügy kapcsán azonban nem csitult a felhajtás. A Magyar Nemzet október végén rámutatott:

a Gyurcsány-párt EP-képviselőjéhez kapcsolódó cég is Szegiben működik.

Mint a lap kiszúrta: a Legal and Finance a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció uniós politikusának, Dobrev Klárának kifizetőhelye.

Fotó: Képernyőkép/Opten
Fotó: Képernyőkép/Opten

EU-s adatlapján ugyanis Dobrev Klára éppen a Legal and Finance Kft.-t tüntette fel az említett tevékenységgel összefüggésben.

Fotó: Magyar Nemzet
Fotó: Magyar Nemzet

„A kifizetőhelyek olyan természetes vagy jogi személyek, akik vagy amelyek az adott tagállamban megfelelő engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy a képviselő által kötött munka- vagy szolgáltatási szerződésekkel kapcsolatos adó- és társadalombiztosítási ügyeket szakszerűen intézzék” – írja a Magyar Nemzet.

– írja a Magyar Nemzet.

A témában írt korábbi cikkünk megjelenése után reagált a sajtóban megjelent cikkekre a DatAdat és Bajnai Gordon kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat itt és itt olvashatják.

A Metropol szombati, teljes cikkét a témában pedig ide kattintva olvashatják.

olvashatják.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. december 11. 07:00
Hóttbunkók ezek a Szgetvári Viktor féle VÉR-BALLIBEK! Egyébiránt Szegi--régebben Bodrogszegi-- NEM "BORSODBAN" VAN, HANEM ZEMPLÉN-BEN. LEGFÖLJEBB BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN-BEN--csonkamagyarországi terminológiák szerint.
tukkuta
2022. december 10. 16:01
Szegi nem Borsod, hanem Zemplén része. Abba kéne már ezt a borsodozást hagyni nagyon sürgősen.
yazoo.tributary
2022. december 10. 15:32
Semmi gond, Csaba. Csak akkor fogadd el, hogy más igenis kibaszott furcsának találja :) Pont.
flesh ripper
2022. december 10. 15:11
Szomorú, hogy az impotens, vagy ne adj'isten(!), Magyarország-szabotőr hatóságok, nem intézkednek, a tolvaj-csaló-hazaáruló, moslékos Lopcsány-bagázs pedig, vigyorogva, röhögve tovább folytathatja mocskos üzelmeit, szennyes játszmáit. Börtönbe velük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!