Márki-Zay egy szeptemberi beszélgetésen arról beszélt, hogy a Fidesz ellen gyűlölet és összefogás kell

2022. november 05. 22:28

Két hónappal a bukott miniszterelnök-jelölt kijelentése után az MTVA előtti demonstráción a tüntetők egy része gyújtogatni próbált az MTVA székház előtt.

2022. november 05. 22:28
null

Gyűlölet és összefogás kell – erről beszélt Márki-Zay Péter még szeptemberben a mozgalma által szervezett Mindenki Szabadegyetemén. Márki-Zay a Juhász Péterrel közös pódiumbeszélgetésen azt mondta, amikor a kormány „hazudott a rezsicsökkentésről”, „akkor kell legyen az emberekben egy elemi düh, vagy ahogy a Tóta W. Árpád mondta tegnap, gyűlölet.”

„Gyűlölet és összefogás kell”

Márki-Zay ezután nem határolódott el a baloldali publicistától, hanem leszögezte: „igen, nem szeretet és összefogás kell, hanem gyűlölet és összefogás kell”.

 magyarázta sajátosan a baloldali publicista szavait a volt miniszterelnök-jelölt.

Nyomozás indulhat

Márki-Zay szeptemberi mondatait a Hír TV annak kapcsán idézi fel, hogy a hírek szerint a legutóbbi, pénteki kormányellenes megmozduláson a tüntetők egy része gyújtogatni próbált az MTVA székház előtt. Az ügyben nyomozás is indulhat, ugyanis Tényi István bejelentéssel fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz és a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez. A bejelentő garázdaság vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett bejelentést.

A közvetítéseken ugyanis kivehető volt, hogy néhányan a tüntetés kellékeiként használt fáklyákkal nagyobb tüzet próbáltak gyújtani. Ezt a rendőrség egyik munkatársa poroltóval akadályozta meg a képek tanúsága szerint.

Márki-Zay kijelentése az alábbi videóban a 10. perctől látható:

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondiner
2022. november 06. 20:34
Gyűlöletből épít "szeretemországot". Igazi szarházi tetű
scavok
2022. november 06. 18:38
Pedig ők csak a szeretet forradalmát hozzák el. Már értem mit jelent, amikor ez a retardált "csoklássza a gyerekeit", az azt jelenti dekódolva, hogy úgy felképeli őket, hogy taknyuk-nyáluk egybe folyik.
nempolitizálok
2022. november 06. 14:12
Makimajom már Gyurcsány ellen harcol. Élvezettel nézem. Egy biztos, ennek a CIA nem fog többet egy fillért sem adni.
Dezsőke
2022. november 06. 14:03
egyre gonoszabb vagy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!