Bokros: Nem érdemes külső tényezőkre rákenni azt a rettenetes romlást, amelyet a nemzeti szégyen kormánya hazánkra mér

2022. augusztus 12. 11:14

A korábbi pénzügyminiszter szerint el kell törölni a 13. havi nyugdíjat, mert soha, senki nem fizetett 13 havi járulékot, amiből azt fedezni lehetne.

2022. augusztus 12. 11:14
null

Bokros Lajos szerint a kormány gazdaságpolitikája észszerűtlen, míg a Bokros-csomag „egy becsületes dolog volt” – számoltunk be róla csütörtökön. A baloldal egykori pénzügyminisztere a Klubrádióban beszélt a gazdaság jelenlegi helyzetéről.

„Még nem volt ukrajnai háború,

nem érdemes külső tényezőkre rákenni azt a rettenetes romlást, amelyet a nemzeti szégyen kormánya hazánkra és társadalmunkra mér” 

– jegyezte meg Bokros Lajos a benzinár hatósági befagyasztásával kapcsolatban.

„A Fidesz 12 éve szakmányban pusztítja a magyar gazdaság éltető erőforrásait, és lopja, pazarolja azokat a forrásokat, amelyek az általuk hanyatlónak tartott Nyugatról származnak” – hangoztatta a korábbi tárcavezető.

Bokros szerint a kormány soha nem tanult a múltból, elődei hibáit sorra elköveti. Arra a kérdésre, hogy milyen tanácsot adna a kormánynak, a közgazdász kifejtette, hogy nagyon kedvezőtlen a jelenlegi helyzet, mert a Fidesz pávatánca alapjaiban rombolta le az Európai Unió bizalmát Magyarországgal szemben. Külső forrásokra ilyen értelemben aligha számíthatunk. Egyetlen megoldást tart elképzelhetőnek Bokros: vissza kell építeni a jogállamiságot. Ez egyben azt is jelenti, hogy az összes olyan intézkedést, amelyek ezt a romlást előidézték, meg kell szakítani.

El kell törölni a 13. havi nyugdíjat, mert soha senki nem fizetett 13 havi járulékot, amiből azt fedezni lehetne.

Ehelyett ezt a központi költségvetésből finanszírozzák, amely lassan a GDP 10 százalékának megfelelő méretű hiánnyal küzd” – véli Bokros.

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apa1964
2022. augusztus 13. 12:01
Kedves bokros úr(kisbetűvel)! Én átvészeltem az ön csomagját (dolgozó emberként) és soha többé nem akarom a "szaktudását" tapasztalni a jövőben! Köszi...na húzzzá a picsába!
Timeslot
2022. augusztus 13. 05:33
Szemétláda!
Orbanegynagygeci
2022. augusztus 12. 18:47
Fideszjobbágyoknak magyarázhatod úgyse értik mert buták mint a segg.
KBA98
2022. augusztus 12. 16:49
ez a mocskos szemétláda háború és migráns áradat nélkül is a tönk szélére vitte az országot! Miért vannak ezek még szabadlábon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!