Bokros: Magyarországon a kormány nem enyhíti, hanem fokozza a válság következményeit

2022. augusztus 22. 14:57

Balázs Péter és Bokros Lajos mélyen egyetértett egymással.

2022. augusztus 22. 14:57
null

Bokros Lajos és Balázs Péter a Klubrádióban beszélgetett, főként hazánk gazdasági helyzetéről. Az egykori Bajnai-kabinet külügyminisztere, volt európai uniós biztos és a közgazdász, a kilencvenes években működő Horn-kormány pénzügyminisztere, volt európai parlamenti képviselő

mélyrehatóan és nagyon komolyan megfejtették a magyar gazdaságot.

A gazdasági siker egyik szükséges, de nem elégséges feltétele a jogállam, mert ez biztosítja a valódi piaci versenyt és a monopóliumok széttörését – mondta Bokros Lajos. Szerinte ahelyett, hogy egy ország a saját kleptokráciájához torzítja a gazdaságot, a Európai Unió tagországai közt a versenypolitikának közösségi szinten összehangolva kellene megvalósulnia. Hozzátette, Magyarországon addig nem lesz igazán kilábalás, fellendülés, felzárkózás, amíg vissza nem tudjuk építeni a jogállamot a jelenlegi önkényuralmi rendszer után.

Bokros miután ezt szépen levezette, kifejtette, hogy az orbáni önkényuralmi rendszer kiépülésének részben az Európai Néppárt a felelőse. Kifejtette továbbá, hogy hazánkban ellehetetlenült a gazdaság további fejlődése, valamint a kormány aláássa a társadalom fejlődőképességét.

Balázs Péter pedig levezette azt is, hogy lehetetlen küldetés, hogy a feladatal megbízott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter hazahozza az uniós pénzeket, sőt szerinte mintha a kormány már lemondott volna erről az összegről, amelyből amúgy egyre kevesebb hívható le az idő múlásával.

Nyitókép: YouTube

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
M Géza
2022. augusztus 23. 07:06
Lajos te már kaptál egyszer lehetőséget válságkezelésre, köszönjük még egyszer nem kérünk belőle. Több tízezer meg nem született magyar volt csomagod egyik nagy eredménye.
Jooee
2022. augusztus 22. 21:52
Lajosnak készen van már a legújabb "Bokros csomagja". Csak jó lenne bedobni!
Timeslot
2022. augusztus 22. 20:47
Bohócok!
Faterohm
2022. augusztus 22. 20:08
Azt viszont magyarázd el nekem Lajos, mikor ti voltatok hatalmon, hogy a fenébe került az ország a csőd szélére? Az okoskodás ideje akkor volt mikor hatalmon voltatok, de valahogyan ez nem mente nektek. Most meg osztod az észt ész nélkül, abszolút fajsúlytalanok vagytok. Figyelj nagyon, hogyan csinálják jól a feladatukat talán tanulsz valamit, ha van hozzá tehetséged. Lajos a beszélgetés a nem létező klub-rádióban egyszerűbb mint kint a politika színterén, erre még talán megfelelsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!