A Momentum-elnök is rámordult az uniós népszavazás miatt Ujhelyi Istvánra

2022. augusztus 07. 22:41

Gelencsér Ferenc szerint is „teljesen fölösleges népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról”.

2022. augusztus 07. 22:41
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is hevesen reagált Ujhelyi István Magyarország EU-tagságának megerősítését célzó népszavazási kezdeményezésére.

De nemcsak Cseh szólalt meg a Momentum soraiból a témában. Gelencsér Ferenc, a párt vezetője és országgyűlési képviselője közösségi oldalán úgy fogalmazott: 

„Pandora szelencéjét feszegeti ez a gondolat”.

„A tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének közepébe több mint bűn”

Majd azzal folytatta, „Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn – óriási hiba”.

Ilyen időkben egyes politikai aktorok könnyen találhatnak bűnbakot a saját alkalmatlanságuk okozta problémákra. Lásd 12 év gazdasági analfabetizmusát követően “brüsszeli szankciókkal” takarózni” – tette hozzá Gelencsér.

A britek is bánják már

„A felelőtlen kormányzati narratíva, valamint a másokra mutogatás találkozása ezzel a kezdeményezéssel könnyen eredményezhet olyan helyzetet, amit a britek is nagyon bánnak már” – emlékeztette a Brexit következményeire a Momentum vezetője Ujhelyi Istvánt.

Kapcsolódó tartalom:

Nekiment Cseh Katalin az uniós népszavazás miatt Ujhelyi Istvánnak
A Momentum EP-képviselője szerint „teljesen fölösleges népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról”. Bővebben...

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. augusztus 08. 10:16
már a kilépés szándékát is az Európai Ügyészséghez csatlakozás alóli menekülésnek vélnék. ez nem válna hazánk javára. az ügyszséghez nyílván csatlakozni kell, ez az Unió átlakítását ez nem befolyásolja. Ha nincs "gond" a vizsgálat sem fog semmi terhelőt kimutatni. ha van gond, azt pedig kötelességük kimutatni.
Dezsőke
2022. augusztus 08. 10:12
a britek majnem rámentek. még most is nyőgik, pedig hol vannak ők hozzánk.... politikai öngyilkosság erre gondolni is az Unió teljes átalakításra, megújításra, szellemi, lelki, gazdasági, politikai rendezésre, frissítésre szorul a régi helyére újat kell építeni, lehetőleg amerikamenteset
Lajos75
2022. augusztus 08. 10:04
A britek pontosan tudták mi következik,ezért volt olyan sürgős nekik elhagyni az E.U.-t.Szándékosan tönkreteszik,eladósítják az idők végeztéig Európát.Ki kell lépni ebből a posványból,mielőtt végzetes károkat szenvedünk.
olajfa1
2022. augusztus 08. 09:59
A SAJÁT MUNKAHELYÉNEK A MEGSZÜNTETÉSÉÉRT AKARNA NÉPSZAVAZÁST KIÍRATNI ez az Újhülye?????... A kis Újhülyeség nagyon kiengedte a szellemet a palackból! Eddig mindig a FIDESZ-t vádolták meg hogy "ki akarja vezetni a FIDESZ Magyarországot az EU-ból..." ERRE MEG A LIBBENT-KOMCSIK KÖZÜL, IDE JÖTT A LEGHÜLYÉBBEK EGYIKE -sok van közöttük... de ez az egyik leghülyébb a szoros versenyben...- és ő a lehülyébb közöttük bedobja hogy "DE NÉPSZAVAZÁST KELLENE KIÍRNI AZ "EU-ba MARADÁSÉRT"... Mindezt egy EU-ban üldögélő semmittevéssel és HIVATALOS HAZAÁRULÁSSAL FOGLALATOSKODÓ" agyából pattant ki!... Tényleg ANNYIRA HÜLYE, HOGY A SAJÁT MUNKAHELYÉNEK A MEGSZÜNTETÉSÉÉRT AKARNA NÉPSZAVAZÁST KIÍRATNI ez az Újhülye?????...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!