Kedves Novák Katalin, akar még egy kicsit belém rúgni?

2022. július 21. 10:40

Nekem már nem lesz gyerekem.

2022. július 21. 10:40
null
Kovács Nikolett

”Drága Novák Katalin!

Találkoztunk már egyszer, tavaly egy rendezvényen, talán még kezet is fogtunk. Csinos volt és kedves, még játszott is a gyerekekkel, s akkor úgy éreztem, hogy annyi minden mögött Ön is egy ember, egy nő… Még sok helyen meg is védtem.

De a nagy Brazíliában olyat mondott, ami után hosszan kutattam, hogy biztos csak egy kiragadott mondat a szövegkörnyezetből, láttunk már ilyet… Szóval álljon itt a mondat, ami mélységesen felháborított, elkeserített, sírásra késztetett, aztán belekapaszkodtam az öblös boros poharamba… jó támaszt nyújtott. Álljon itt ez a mondat: »…el kellett érni, hogy ne azok járjanak jól anyagilag, akik nem vállalnak gyermeket…«.

Egyedülálló, gyermektelen, nem versenysúlyú, 32 négyzetméteren élő, munkamániás, ma már 47 éves nő vagyok. Akar még egy kicsit belém rúgni? Van még felület vagy már nincs, mert porig aláztam magam, s most már tudjuk, hogy Önök még azt gondolják, hogy nyerészkedtem azon, hogy lesz-e gyerekem. Hát nem. Így alakult, így történt.

Nekem már nem lesz gyerekem. Március 15-én lettem 45 éves. S aztán elkezdődött. Elkezdődött, egy gangos belvárosi ház harmadik emeletén, harminckétegészhattized négyzetméteren, kb. fél héttől hétig besütő napfénnyel, a tavasszal, a számítógépemmel, heti egy barátnős, bevásárlós nappal, egyedül. Baszki, önmagammal.”

Nyitóképen: Kovács Nikolett. Fotó: YouTube.

Összesen 318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. július 22. 16:39
Ha önhibáján kivül nem lehetett gyermeke-az nagyon sajnálatos-,sok hasonlót ismerünk. Kár értük. Ha nem akarta-az gáz. Sokak szerint a létezés értelme. Akkor helye van a nagyobb szerénységnek. A Nováknak mindehez semmi köze. Se igy-se úgy.
Lmcwelt
2022. július 22. 15:55
Ne nyafogj, te akartad hogy így legyen. Az ember döntéseinek következményei vannak.
pitbi
2022. július 22. 11:31
Senkinek nem könnyű. Mindenki a saját életén érzi a dolgokat. Viszont nem tisztességes egy nemzeten, vagy államon belül kizárni, plusz adóztatni, kritizálni olyan embereket /a társadalom tagjait /, akiknek az élete nem úgy alakult, mint amit az ország imidzse megkövetel. Véleményem szerint senki sem több, és nem kevesebb. Csakmert más felállásban éli meg az életét egy egyedülálló, mint egy gyermekes-családos ember. Nonszensz és nevetséges a gyermektelenekkel így bánni. Így alakult az élete, kész passz, ennyi. Másnak bejött 2-10 gyerek, ennyi. Ezt a család ideát pedig reálisan kellene látni. A kirakat jó üzlet, de ami a családokon belül zajlik, elég lélekromboló. Ahogy egymást alázza a nő - férfi, férfi - nő, gyerek - szülő, szülő - gyerek. És az sem egyszerű téma, hogy mekkora a családon belüli alkoholizmus, fizikai-mentális elhanyagolás. Akik tisztában vannak a valósággal - széchenyi-effektus - , azok szürreális képet látnak ebből az egész foshalmazból.
istvanpeter
2022. július 22. 10:40
De nem tőled vesznek el, hanem a gyermeket nevelőknek adnak egy kicsit többet, mert ők mérhetetlen többletmunkát és felelősséget vállalnak a társadalom fenntartása érdekében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!