A kormány 40 környezetbarát buszt helyez forgalomba

2022. március 19. 18:26

Az első 10 járművet már használják is a Budakeszire utazók, a fennmaradó 30 autóbusz Budaörs és Budakeszi irányába fog közlekedni. 

2022. március 19. 18:26
null

A Buda környéki régió lakosságszámának növekedése kihívás a közlekedés számára is; a kormány egyebek mellett 40 kényelmes és környezetbarát busz forgalomba helyezésével segít megoldást találni a problémákra – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Pest megye 2-es választókerületének parlamenti képviselőjelöltje sajtótájékoztatón Budapesten, szombaton. Az államtitkár kiemelte:

az első 10 elektromos meghajtású járművet már használják is a Budakeszire utazók; a fennmaradó 30 autóbusz már szintén megérkezett,  Budaörs és Budakeszi irányába fognak közlekedni.    

A budakeszi útvonalon zajlik a buszsáv tervezése, amelynek segítségével majd a tömegközlekedést választók dugó esetén napi egy órát is nyerhetnek – tájékoztatott.   

Több mint 8 milliárd forint értékű a beruházás

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az eseményen arról tájékoztatott, hogy

a 40 autóbusz beszerzését 100 százalékban a kormány finanszírozta, összesen 8,1 milliárd forint értékben.    

A Miniszterelnökség államtitkára úgy fogalmazott, hogy „a kormány Budapest pártján áll és építi a várost, hiszen sikeres Budapest nélkül nincs sikeres Magyarország”.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. március 20. 10:05
f kalap gergő mit keres még Budapesten?
files32
2022. március 20. 07:53
80 busz lett volna, csak a fele pénz átvándorolt fideszes magánszámlákra.
Házam Hazája
2022. március 19. 23:13
Orbán visszaadta a városnak, 40 rosszoldalon tartalékos tavalyi éves jutalékát (használható eszközben). Lesz még pár busz onnan, ahonnan ez jött. Használják az emberek egészséggel, tisztességgel.
mo ching
2022. március 19. 20:01
Offolok, de egy nyugdíjas ismerősömet azzal riasztották el az önkormányzat szociális osztályán a Gondosóra programtól, hogy a nyugdíja egy részét be kell fizetnie a szolgáltatásért. Balos önkormányzat, mondanom se kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!