Világbajnok parasportoló: Megdöbbenéssel olvastam Márki-Zay Péter bántó megjegyzését

2022. február 07. 12:50

„Fogyatékkal élő emberként és sportolóként ezúton szeretném kikérni magamnak Márki-Zay megjegyzését” – írta nyílt levélben Hajas Norbert, többszörös világ- és Európa-bajnok parasportoló.

2022. február 07. 12:50
null

Mint arról korábban beszámoltunk, fogyatékos újságírókról és Fidesz-ügynök kommentelőkről beszélt Márki-Zay Péter egy vasárnapi bejelentkezésében. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének szóhasználata kiverte a biztosítékot, elítélően nyilatkozott róla többek között az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság, de még Márki-Zay jobbikos szövetségese, Gyöngyösi Márton szerint is „jó lenne” egy bocsánatkérés a miniszterelnök-jelölt részéről.

Hétfőn pedig újabb kritika érte Márki-Zayt Hajas Norbert, többszörös világ- és Európa-bajnok erőemelő parasportoló részéről, aki közösségi oldalán osztott meg egy nyílt levelet.  „Szomorúsággal és megdöbbenéssel olvastam Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének közösségi médiában tett bántó megjegyzését, mellyel kegyetlenül sértegette a fogyatékkal élőket” – kezdi az írást. 

A levélben a parasportoló arra kéri Balázs Pétert, az egyesült baloldal Fejér megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerület képviselőjelöltjét, hogy határolódjon el miniszterelnök-jelöltjének szavaitól. 

Azt gondolom, hogy az ilyen stílus és hangvétel senkihez nem méltó – különösen nem ahhoz az emberhez, aki egy ország vezetője szeretne lenni”

– írta Hajas, hangsúlyozva, hogy „mindannyiunk felelőssége, hogy egy olyan országban éljünk, ahol tiszteletben tartják a hozzám hasonló, fogyatékkal élő honfitársaim méltóságát”.

Fogyatékos újságírókról és Fidesz-ügynök kommentelőkről beszélt Márki-Zay Péter a vasárnapi bejelentkezésében

Márki-Zay továbbá egymillió forintot ad annak, aki bizonyítja, hogy ő Indiába küldte volna az embereket szemorvoshoz. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. február 07. 15:45
MZP-t vigyorgóban kell elhelyezni. Ott is állandó ATV ápolókkal.
2xli
2022. február 07. 15:39
Ész nélkül dumál! Hogy beszédkényszere van, az egyértelmű, kiválthatja a stressz, szorongás, kisebbségi érzés stb,
Nehidd El
2022. február 07. 13:35
Én még ismerek egy embert, akit Maki nem sértett meg. Igaz, hogy nem MZP-n múlt, mert illető fogyatékos: vak és süket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!