Iványi Gábor: Radikális köztársasági elnök lennék

2022. február 11. 12:46

A lelkész ötven százalék esélyt ad arra, hogy ő lesz az ellenzék közös államfőjelöltje.

2022. február 11. 12:46
null

„Úgy 50 százalék esélyt ad Iványi Gábor arra, hogy államfőjelölt lesz belőle” – derült ki abból az interjúból, amit a metodista lelkész adott a Magyar Hangnak.

Mint kiderült, a múlt hétvégén tudta meg, hogy egyáltalán gondoltak rá, Márki-Zay Péter hívta fel ezzel. „Én nem jelöltetem magam, hanem nem zárkózom el a jelöléstől. Ma különösen igaz, hogy – kicsit fennkölten fogalmazva – ha az embert a hazája arra kéri, hogy egy adott pillanatban álljon a rendelkezésére, akkor azt nem szabad megtagadni” – mondta Iványi, aki szerint olyan köztársasági-elnökre lenne szüksége az országnak,  aki nemcsak maga nem követ el bűnöket, és nem használja fel a pozícióját arra, hogy takargassa azokat, de látványosan élő lelkiismeretként viselkedik. „És ha nincs más eszköz, akkor valamilyen radikális lépéssel, ahogy azt a legjobbak – Gandhi, Jézus és mások – csinálták, a végső pontig elmenve vállalja, hogy az élet egy csodálatos kihívás” – tette hozzá.

Iványi elmondta, ő radikális államfő lenne. „Békeidőben a köztársasági elnök egy kedves öreg bácsi, aki barackot nyom a gyerekek fejére, virágot visz a száz éves honfitársainak és csendben elpecázgat, vagy bármi egyebet csinál, ami nyugalmat, békét áraszt, de ez nem adatik meg most. Nem így néz ki az egész világ. A mostani időkben rosszul kell éreznie magát az embernek, ha csendben van és passzív, ha visszavonul, ha bólogat vagy arctalanná válik, és engedi gátlástalanul tombolni azokat, akik visszaélnek a hatalommal” – zárul az interjú.

Fotó: Facebook

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2022. február 14. 13:29
"A lelkész ötven százalék esélyt ad arra, hogy ő lesz az ellenzék közös államfőjelöltje." nem jött be...
kovászos cipó
2022. február 13. 09:56
De nem leszel, koszlott zsidó. Magyarország a magyaroké!
Krupp Skya
2022. február 12. 15:08
Szőrős Göncz Árpád lennél.
monalisi
2022. február 12. 13:45
Elájulok! már akárkit kinevezne az ellenzék, legyen az akár rovott múltú szektavezér is ! Lehet sokaknak ismeretlen ez az ember, de van róla szakirodalom az ellenzéki albumban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!