Egy hétéves gyermek tragédiája tettre késztette Székesfehérvár polgármesterét

2022. február 02. 21:49

Minden székesfehérvári oktatási intézménybe vásárolnak az allergiás rohamok kezelésére szolgáló EpiPen injekciókat – jelentette be Cser-Palkovics András szerda reggel Facebook-oldalán.

2022. február 02. 21:49
null

„A közelmúltban történt egy borzalmas tragédia, melyben egy 7 éves kisgyermek életét vesztette a mogyoróallergia okozta anafilaxiás sokk miatt. Az ilyen eseteket mindenáron el kell kerülnünk, Gyula önkormányzata és Görgényi Ernő polgármester kollégám pedig jó kezdeményezést indított el, mely intézkedést városunkban is átveszünk” – írta .

A polgármester elmondása szerint ezért a „lehető leggyorsabban” beszereznek minden fehérvári óvoda és iskola számára EpiPen tollinjekciókat, melyek használatáról – a mentőszolgálattal együttműködve – a város mentősei fognak képzéseket tartani az intézmények számára. A polgármester hozzátette, hogy amennyiben a szakemberek javasolják, a beszerzés a bölcsődékre is vonatkozni fog. Az önkormányzat 100%-ban áll minden költséget, az ehhez szükséges döntéseket a város közgyűlése a februári ülésén meg fogja hozni.

Fotó: SCIENCE PHOTO LIBRARY / R3F / Science Photo Library via AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eredmeny
2022. február 03. 13:20
A jóindulatú kezdeményezés nem szabad hogy ilyen indulatokat keltsen. Örülni kell annak hogy lesz ilyen, a pedagógusokat pedig alapszinten kiképzők erre.
Gombóc XVI. Artúr
2022. február 03. 11:15
Végre egy olyan ügy, ahol mindenki összefog, pártállásra tekintet nélkül. Az pedig nagyon szomorú, hogy ehhez egy hét éves kisgyerek halála kellett.
Fehér Agyar
2022. február 03. 08:41
Nagyon jól teszik! De én azért azt a pedagógust is elővenném, aki a tortázás után az osztályból egyedüliként rosszullévő gyereket hazaküldi, ahelyett, hogy mentőt hívna hozzá.
diós guba
2022. február 03. 08:28
Majd elfelejtettem, legyen EKG készülék is. Amúgy az egyszerűbb lenne ha az allergiás betegeknél lenne EpiPen, egy mondatos tájékoztatóval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!