Mától érkezik a családi adó-visszatérítés (VIDEÓ)

2022. február 02. 21:15

Több mint 600 milliárd forint kerül vissza a családokhoz – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

2022. február 02. 21:15
null

Már elindultak a postások, hogy azok, akik nem a bankszámlájukra, hanem kézbesítéssel a lakcímükre kérték, minél előbb kézhez kapják a családi adó-visszatérítést – számolt be a hirado.hu.

A portál idézte Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkárt: „A kormány a járvány miatt döntött úgy, hogy újabb támogatással segíti a gyermekes családokat. A dolgozó szülők az átlagbér szintjéig visszakapják a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat. Ennek maximális összege szülőnként elérheti a 809 ezer forintot is”.

Varga Mihály pénzügyminiszter egy közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy a magyar gazdaság sikeres újraindítása lehetőséget adott erre, ezért

 a kormány több mint 600 milliárd forintot ad vissza a gyermeket nevelő szülőknek a családi adó-visszatérítéssel.

Kiemelte, a kormány célja, hogy a válság után megerősítsék a magyar családokat.

„Magyarország Európában az elsők között haladta meg a járvány előtti gazdasági teljesítményét. Tavaly 6,8 százalékkal erősödhetett a bruttó hazai termék és idén is jóval 5 százalék feletti bővülés várható. A cél az, hogy a válság után megerősítsük a magyar családokat” – tette hozzá a pénzügyminiszter.

A magyar posta péntekig országszerte mintegy 161 ezer címre kézbesíti az adó-visszatérítést. A bankszámlákra pedig február 15-éig folyósítják az összeget. A pénzt azok a szülők is megkapják, akik lekésték a december 31-ei nyilatkozati határidőt. Ők az szja-bevallásukban kérhetik majd a családi adó-visszatérítést.

(hirado.hu)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2022. február 02. 23:03
Lesz kétmillió ember, akinek ez nem kell.. :( Csak mi legyünk hárommillióan és akkor rendben van.
Ízisz
2022. február 02. 22:02
Az ellenzéki családok, köszönik nem kérik... mert így korrekt!!! Az Orbán akkor is lop...
kunfia
2022. február 02. 21:41
"Az EU elzárta a pénzcsapokat a korrupt Orbán-kormány elől, de megnyílt a lehetőség a magyar önkormányzatok és civil szervezetek számára, hogy közvetlenül pályázzanak az Európai Unió által biztosított forrásokra. A DK uniós pályázatokkal foglalkozó munkacsoportja, a Közvetlen Európa szakértői kiderítették, hogy továbbra is elérhetőek uniós források, csak épp olyanok, amihez Orbánék keze nem fér hozzá. A munkacsoportban azért dolgoznak, hogy ezeket a közvetlen forrásokat megtalálják, és ezekről folyamatosan tájékoztassák az önkormányzatokat, és civileket, hogy aktuálisan milyen közvetlen brüsszeli támogatások érhetőek el. Rónai Sándor, a DK EP-képviselője szerint a Fidesz-kormány azért nem népszerűsíti ezeket az uniós pénzeket, mert a közvetlen forrásokból nincs visszaosztás, nincs mutyi, vagyis Orbánék nem tudnak belőle lopni. Ez azt jelenti, hogy a települések a kormányváltásig is tudnak az uniós támogatásokra pályázni, mégpedig Orbánék közreműködése nélkül."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!