Humoresttel ünnepli Márki-Zay Péter a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját

2022. február 23. 11:42

„Zenés, vidám retro estre” invitálja követőit Márki-Zay Péter a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján Hódmezővásárhelyen.

2022. február 23. 11:42
null

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Hódmezővásárhelyre szervez rendezényt február 25-én azokra az emberekre emlékezve, akik a kommunista rezsim áldozataivá váltak – számolt be a szegedma portál.

Koncertek, humorest és retro party

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje 2018-as polgármesterré választását is ünnepli Hódmezővásárhelyen a nagyszabású rendezvénnyel, melyen lesz élő Charlie koncert, fellép a Megasztárból ismertté vált Szíj Melinda, de humorestet tartajnak a vásárhelyi Szent István téren. „Amíg a kormány és a városok többsége megemlékezéseket, csendes gyertyagyújtásokat és koszorúzásokat tart ezen a napon, addig Márki-Zay végighaknizza győzelmének évfordulóját, mert az szerinte a »Szabadság Ünnepe«” – írja a Szegedma.  

Világszerte több mint 100 millió ember életét követelték a kommunista diktatúrák, a számokat pontosan a mai napig nem lehet megállapítani. A Terror Háza kutatói szerint 1945 és 1989 között több mint 70 ezer embert börtönöztek be politikai okokból Magyarországon, és a „háborús bűnösöket” nem számítva, az 1956-os megtorlás áldozataival együtt 714 embert végeztek ki. A Szovjetunióban összesen 65 ezer magyar gulágáldozatot tartanak nyilván, ám ebben az elborzasztó számban még nem szerepelnek a járványokban, a tranzittáborokban és az odavezető út során elhalálozottak. Magyar történészek becslése szerint a szovjet kényszermunkatáborokba elhurcolt mintegy 600 ezer magyar közül minden harmadik, vagyis 200 ezer honfitársunk életét vesztette (forrás: hirado.hu) .

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2022. február 23. 23:28
Minket ez már nem érdekel, hogy kit mivel kényszerítettek be az MSZMP-be a kommunista diktatúra alatt, kár erőlködnöd.
Bitrex®
2022. február 23. 22:04
Látom, megjött a riadólánc: Charlie-t, MZP-t meg kell védeni, osztani kell a dislikeokat.
Zsolt75
2022. február 23. 19:11
Rodsztyuártra még gyűjteni kell. Most teddy fog sasjóska vicceket felolvasni,meg csárli viszkizni. Na, majd pár év múlva, Trianon emléknapon .
Szőke Ciklon
2022. február 23. 19:05
Megint csalódnom kell, egy valaha kedvelt zenészben. De ugye van az a pénz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!