Gulyás Gergely bejelentette: nem akarják megakadályozni, hogy Hajnal Miklós végre befejezhesse tanulmányait

2022. február 03. 08:58

Hagyjunk neki időt, hogy befejezze – a miniszter szerint erre ellenzékben nagyobb esélye van.

2022. február 03. 08:58
null

Mint arról korábban beszámoltunk, február 3-án reggel Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy május elsejéig érvényes a kétoltásos védettségi igazolvány. Mint a tárcavezető beszámolt, a szakemberek szerint az ötödik hullám csúcsa közelében járhatunk. Tudósításunkat a Kormányinfóról ide kattintva olvashatja.

Gulyás: Ne lehetetlenítsük el Hajnal Miklós továbbtanulását!

A kormányzati bejelentéseket követően a szokott módon Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra újságírói kérdésekre is válaszolt. Az Origó munkatársának egyik kérdése kapcsán a momentumos Hajnal Miklós diplomabotránya is szóba került.

A miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte, szerinte 

A miniszter válaszát teljes egészében az alábbiakban olvashatja:

„Szerintem az az orvos, az a jogász, az a közgazdász, aki orvosi, jogi, és közgazdasági diplomával rendelkezik. Ezért nem helyes, ha ezt valaki valótlanul állítja magáról, mint ahogyan azt a Momentum képviselő-jelöltje tette. Az már csak egy másik észrevételem, hogy arról is nyilatkozott az illető, hogy mostmár jár egyetemre, mert ugyan 2017-ben abbahagyta tanulmányait Angliában, 2021 őszén már be is iratkozott az ELTE jogi karára, ahol ezek szerint első éves. Látszik az, hogy még ellenzéki időszakban sem volt arra lehetősége és ideje, hogy befejezze az egyetemet. Mi lenne, hogyha kormányoznának? Szerintem adjuk meg a lehetőséget Hajnal Miklósnak is, hogy megszerezhesse a diplomáját. Ehhez feltétlenül az kell, hogy ellenzékben maradjon a Momentum. Ne lehetetlenítsük el az ő továbbtanulását!”

***

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Hajnal és Bangóné Borbély Ildikó botránya az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának.

Karácsony Gergelyről 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

A baloldalon egyébként nem Hajnal és  az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Karácsony Gergelyről 2021 tavaszán derült ki, hogy nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és . Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a , hogy Karácsonynak PhD-ja van.

***

 

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2022. február 04. 09:47
Hasad a Hajnal!
obsitos0
2022. február 04. 08:28
Na, vajon hány szemeszter kell Neki? Pedig mindig jó egy hülye a párt körül, rábízhatnak ezt-azt, mert mindenhez IS ért.
Bástyaelvtárs
2022. február 03. 22:05
Na és Erős Gábor fideszes képviselő, Völner utód diplomaszerzését is lelkesen támogatjatok, Gergő? Mert a 2014es kampányban ő is diplomasként tüntette fel magát, aztán mostanában kiderult hogy vendéglátóipari üzletvezető OKJ s tanfolyama van, Ja és focibírói tanfolyam:)) Ezt vmiert nem forszírozza a mandiner az új fideszes allamtitkar kapcsán. :))) Csak baloldali politikusoknál éri el az ingerküszöbüket a hír:)
Rocktoberi
2022. február 03. 18:12
Ez tetszik. Így kell ezt csinálni. Jót mosolyogtam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!