Márky-Zay: Nem a programok közt van különbség, hanem hogy ki szólítja meg a szavazókat

2021. október 15. 22:45

Márki-Zay Péter szerint 2010 előtt nem baloldali volt a kormány – hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

2021. október 15. 22:45
null

„Nem a programokban van a legnagyobb különbség, hanem hogy ki tudja megszólítani a bizonytalan, eddig fideszes szavazókat, ez a második forduló lényege. Stratégiai kérdés az, hogy ki tudja megnyerni a választást, ki az, aki képes összetartani egy széles koalíciót, és ki az, aki képes betartani az ígéreteit” – mondta Márki-Zay Péter péntek este az ATV-ben, miután Dobrev Klárát követően őt is megkérdezték a baloldali előválasztás tanulságairól.

Dobrev kiemelte, hogy Magyarországnak egy markánsan baloldali politikára van szüksége, és hogy Márki-Zay Péter szerinte nem képes egyben tartani a baloldali egységet, és kifejezni annak baloldali szándékait és programját. Mint megírtuk: Dobrev hangsúlyozta a többsávos adózást, a határon túli magyarok jogkorlátozását és az euró bevezetését. 

Elszálltak a rezsiköltségek, elszállt az államadósság, nem volt roma felzárkóztatás, és olyan antiszociális intézkedéseket hoztak, mint a 13. havi nyugdíj elvétele. Hála a Jóistennek, hogy az MSZP és a DK is azt ígéri, nem hoznák vissza a 2010 előtti időszakot. De kinek hiszik majd ezt el a választók?” – tette fel a kérdést Márki-Zay, aki szerint ha Dobrev Klára nyerné az előválasztás második fordulóját, jogosan kérhetné számon mindezeket. 

Szó sem lehet adóemelésről

Márki-Zay szerint „szó sem lehet adóemelésről”, bár nem zárkózott el Dobrev Klára kétkulcsos javaslátától sem. A hódmezővásárhelyi polgármester azt tudná elképzelni, ha egy második adókulcs csökkentené a legalacsonyabb jövedelműek adóját.

Egyetértett Dobrevvel az euró bevezetésében, és hogy a ciklus végére csatlakozzon az ország az ERM-rendszerhez, de ez is attól függ majd, hogy „milyen katasztrófát örökölnek a Fidesztől”.

„Szerzett jogot nem veszünk vissza jogállamban”

A határon túli szavazók kapcsán Márki-Zay Péter külön képviselői helyeket biztosítana a határon túli magyaroknak és a levélszavazást kiterjesztené minden Kárpát-medencén kívül élő magyarra, így a nyugati diaszpórára is.

Márk-Zay hisz az atomenergiában, ezért is folytatná a Paks 2 beruházást, amit Dobrev Klára leállítana, annak ellenére, hogy kiderült, épp férje kormánya kezdte meg annak előkészítését. Ezzel a Greenpeace és a HVG által szervezett vitán maga Márki-Zay Péter szembesítette, akinek állításait azonban nyíltan meghazudtolta. 

Sőt, Finnországban a zöldek kifejezetten atompártinak számítanak Óriási hiba leállítani az atomerőműveket, majd felpörgetni helyettük a szénerőműveket” – véli Márki-Zay Péter, aki ebben a kérdésben Emmanuel Macron francia elnökkel áll egy állásponton. 

„Most arra kérek mindenkit, hogy még bírjuk ki ezt az egy napot, utána minden egyes ellenzékinek kézen fogva, a szeretet jegyében kell közösen küzdeni a rendszerváltás érdekében” – zárta az interjút Hódmezővásárhely polgármestere, aki megerősítette: ha Dobrev Klára nyeri az előválasztást, annak eredményét el fogja fogadni. 

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. október 16. 21:10
Választási műbalhé nem más mint Gyurcsányék visszhangozzanak minden hírekben , vájt fülű szavazóig ne jusson el Orbán hangja hogy a családokat segíti a nyugdíjasok 13 .havi nyugdíjat -nyugdíj prémiumot kapnak a gázárak nem emelkednek stb.
rókabácsi
2021. október 16. 20:05
na ez a hitlerjugend is jól átver mindenkit!
kispufi
2021. október 16. 14:05
Aztán mi a faszt osztogatott szerteszéjjel száz nap alatt a Megyó, ha olyan kurva szar államháztartást talált? És ha neked már 2002 is szar volt, akkor mikor voltál valaha is fideszes, ha már ilyeneket szoktál hadoválni?
TARR Ferenc dr.
2021. október 16. 13:45
Márquis Lézengő Ritter! nagy zaj lehet a maga fejében! Igaz, aki betanult szövegeket szajkózik, arról könnyű megállapítani, hogy semmilyen eredeti gondolata nincs, csak az amikért a júdáspénzt felvette! Menjen vissza az USA-ba, Kanadába ott is csak annyira esz észrevétlen, mint itthon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!