Látogatói csúcsot döntött a vadászati világkiállítás: 100 ezren voltak rá kívácsiak a hétvégén

2021. október 04. 15:03

Látogatói csúcsot hozott a világkiállítás a hétvégén, amikor meghaladta a 100 ezret a látogatók száma a Hungexpo területén tartott rendezvényen – mondta Kovács Zoltán, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a közmédiának a helyszínen hétfőn.

2021. október 04. 15:03
null

Szombaton 55 ezren vettek részt a kiállításon, ami egyfajta főpróba volt a megújult Hungexpo számára. A létesítményt 55 milliárd forintból újították fel – emlékeztetett Kovács Zoltán utalva arra, hogy „méltó és világszínvonalú” környezet fogadja az érdeklődőket.    

Hétfőn több mint négyezer diákot várnak a Hungexpóra abból a több mint 55 ezerből, akik regisztráltak az eseményre – jegyezte meg a kormánybiztos.    

A kiállítás eddigi tanulsága, hogy a vadászat és vadgazdálkodás témájával foglalkozni kell, hiszen nagyon sok embert meg lehet szólítani a témakörrel – mondta az MTI kérdésére Kovács Zoltán. A vidéki eseményeken, a vadászati világkiállítás kísérő és kapcsolódó rendezvényein az összes látogatói szám már 938 ezer fő felett jár – hangsúlyozta. Azt is hozzátette: három vidéki helyszín 1500 programja kapcsolódik a nemzetközi kiállításhoz; a rendezvénysorozat a kiállítás előtt megkezdődött és a kiállítás után is folytatódni fog.    

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta: a vásárközpont bebizonyította, hogy képes két nap alatt több mint 100 ezer látogató biztonságos befogadására.    

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Fehova Plusz kiállítás nagyszerűen kiegészítette a vadászati és természeti világkiállítást.

A szeptember 30. és október 3. között tartott kiegészítő esemény szervezésében példaértékű volt az együttműködés a felek között – mutatott rá. A Fehova Plusz keretében olyan cégek sorakoztathatták fel és árusíthatták termékeiket a látogatóknak, amelyek a vadászat, a horgászat, az erdészet és a természetjárás területén, illetve a lovas ágazatban, valamint a hobby és munkakutyatartásban tevékenykednek – olvasható a rendezvény honlapján. Ilyen típusú eseményt minden év februárjában szoktak szervezni – legközelebb 2022. február 17-20-án.

(MTI)

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. október 05. 08:35
Legközelebb mielőtt ilyet rendeztek kérdezzétek meg pumpedgabót, hogy neki tetszik-e, mindegy hány látogató ment ki, gabó megmondta, hogy ilyen szar helyett Bp parádét kell rendezni, mert arra mindenki elmegy. Na jó, ha nem is mindenki, de őt érdekelné. Sötétség!
Cserna János
2021. október 04. 16:11
Úgy látszik, ahogy gondoltam is, teljes siker. Holnap meglesz a milliomodik látogató, ami a terv volt. A ballib hergelők megint pléhre csúsztak. Egy szép kiállítás dísze a fővárosnak, de az ostoba városvezetők csak undorkodtak a rendezvénnyel kapcsolatban. Pedig az adóbevételek nagyobb része az övéké a forgalomból. Ilyen lenne a kormányzásuk is megint: hülye ötletek, haszontalan pénzszórás ezerrel, értelem csak nyomokban.
ellenforradalmár
2021. október 04. 16:10
Már visszajött a világkiállításra költött összeg, minden új belépőjegy ára talált pénz. Persze hülyeség ilyenekre költeni, inkább oda kell adni az embereknek / Dobrev...
Gullwing
2021. október 04. 16:09
Mára már 1 milliót meghaladta a látogatók száma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!