Szlávik: Többségében oltatlan, idős emberek kerülnek kórházba

2021. szeptember 23. 09:48

A főorvos hangsúlyozta: az oltatlanok fele meggyőzhetetlen, olyan téveszméket olvasnak és hangoztatnak, amelyek szerint az oltások károsak, ezért inkább vállalják a veszélyt.

2021. szeptember 23. 09:48
null

Több százezer oltatlan, idős ember van Magyarországon, többségében ők kerülnek korházba a negyedik hullámban – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János hangsúlyozta: az oltatlanok fele meggyőzhetetlen, olyan téveszméket olvasnak és hangoztatnak, amelyek szerint az oltások károsak, ezért inkább vállalják a veszélyt. A másik ötven százalékot valahogy el lehetne érni, erre szolgálnak az olyan csoportok, amelyek az idős, egyedül élő, vidéki embereket észérvekkel próbálják meggyőzni. Hozzátette:

a legösztönzőbb talán, hogy a védettségi kártyához van kötve bizonyos helyek látogatásának lehetősége.

Lassú vagy robbanásszerű emelkedés?

Elmondta: az oltások propagálásával lehet elérni a védettséget, mivel egy hatásos gyógyszer létrehozása legalább két év, vagyis valószínűleg jövőre lesz egy olyan igazán hatékony gyógyszer, amely alapvetően változtatja majd meg a betegség kezelését. Mivel gyógyszer nincs, ha valaki megbetegszik, nagyon komoly esélye van arra, hogy lélegeztetőgépre kerül, és az esetek bizonyos százalékában meghal.

Kitért arra is, hogy a delta variáns sokkal jobban fertőz, mint a korábbiak: az eddig mutációkkal egy ember általában 3-4 másikat fertőzött meg, a delta esetén 7-8 is lehet ez a szám. Hozzátette: ne hagyjuk, hogy a vírus a gyerekek között is jobban terjedjen, járványügyi szempontból nagyon fontos, hogy beoltsák őket. Kétségtelen hogy már a negyedik hullámban vagyunk, de egyelőre nem lehet tudni, hogy lassan vagy robbanásszerűen emelkednek majd az esetszámok – jelezte.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. szeptember 24. 10:24
Gyurcsány házaspár áldozatai! Ide vezettek oltasellenes kampányuk! Komáromi Zoltán Varjú László elvtársak?????!!
olajfa1
2021. szeptember 23. 13:45
Dúró Dóra a hatalmas vírusszakértelmével még a pártját is kiállította az oltásellenesség érdekében óriásplakátokon!!! Ha egy ilyen magát kikiáltó "diplomás tanárnéni" aki mindenhez is ér és mindenhez a legeslegjobban ért és a világ víruskutatói hozzá járnak felvilágosításért... ha egy ilyen önbizalommal megáldott és -valakik által támogatott- személy ilyen plakátokra költheti a pénzt hogy "NE OLTAKOZZANAK AZ EMBEREK"... ha ezt megteszik akkor az EMBERIESSÉG ELLENES CSELEKEDETNEK FELEL MEG! Az csak súlyosbító körülmény hogy ez a személy még tanárnő is! Kíváncsi lennék arra hogy Dúró Dóra a saját gyerekeit beoltatta-e a kötelező gyerek oltóanyagokkal mint pl a diftéria, vagy a gyermekbénulás ellen?... MERT CSAK AKKOR LENNE Dórikának JOGOS EZ A PLAKÁTJA, HA A GYEREKEIT SEM OLTATTA VOLNA BE!!!!!!!! Azért az, hogy a volt Jobbikos "Mi Hazánk" párt és annak prominens képviselője ENNYIRE ALJAS LEGYEN!!!! ÉS ENNYIRE HAZÚG... az mindent elárul hogy hova is tartoznak valójába! Vagyis Dúró Dóra és a pártja is a többi "HAZUDTUNK REGGEL ÉJJEL MEG ESTE" pártokhoz tartoznak!
Rocktoberi
2021. szeptember 23. 11:16
A hülyeségnek jelen esetben súlyos következménye lehet. De ez az érintettek baja.
Tucker Carlson on COVID - 1984
2021. szeptember 23. 10:52
Hozzátette: ne hagyjuk, hogy a vírus a gyerekek között is jobban terjedjen, járványügyi szempontból nagyon fontos, hogy beoltsák őket. Ez Szlávik véleménye. Mármint a politikus Szláviké. A szakemberi Szlávik pár hete még azt mondta, a saját gyerekének nem adatná be. Alább egy szakmai ellenvélemény. Amit a politika ott sem vett figyelembe. Scientists not backing Covid jabs for 12 to 15-year-olds By Philippa Roxby and Nick Triggle BBC News 3 September 2021 The UK's vaccine advisory body has refused to give the green light to vaccinating healthy children aged 12-15 years on health grounds alone. The JCVI said children were at such a low risk from the virus that jabs would offer only a marginal benefit. The UK's four chief medical officers have now been asked to have the final say, and to consider the wider impact on schools and society. Health Secretary Sajid Javid said a decision would be made shortly.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!