Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak két budapesti főorvost és egy asszisztenst

2021. szeptember 10. 15:49

A rendelőben közel kétszáz olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át.

2021. szeptember 10. 15:49
null

Egy fővárosi kórház két főorvosát és egy asszisztenst hallgattak ki hálapénz elfogadása miatt a rendőrök – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt rendelt el nyomozást a BRFK. A megalapozott gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa 2021 júniusa és augusztusa között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől, a pénzből egyikük asszisztense is részesült – írták.

A nyomozók szeptember 8-án kutatást tartottak a két főorvos rendelőjében, ahol az íróasztalfiókokban közel kétszáz olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át. A két orvosnőt és az asszisztenst a rendőrök 14 rendbeli vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, az eljárás során szabadlábon védekeznek.

Nyitókép: Police.hu

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2021. szeptember 11. 01:22
Végre egy törvény, amit már rég meg kellett volna hozni, és a sok korrupt orvos még mindig a nála 20x kevesebb jövedelmű szerencsétleneket szipolyozza. Börtönbe minddel! De azzal is, aki adja! Meglepő, hogy sokan még ezt a gusztustalan, illegális gyakorlatot védelmezik.
Bell & Sebastian
2021. szeptember 10. 18:33
Ezt a példát egyszer már hoztam. XY ortopédsebész a honlapján évi 3.000 műtéttel dicsekszik, amiket magán-, állami- és hibrid körülmények közt végez. Az utóbbi verzióban 60.000 magyar forintot ad a beteg, mert legalább ennyit "illik". Ha ezt kiszorozzuk, fizessen csak minden harmadik azért, mert előbbre került a várólistán, 60 M forintról beszélünk. De nem ennyi, mert sokkal több, csak jóindulatúak vagyunk. Hogy a nagyságrendet mindenki érzékelje, ennyi pénz kerül hozzá adómentesen. A fizetésén felül. Évente.
Béri Balogh Ádám
2021. szeptember 10. 18:30
Ezt pont olyan, mint az ÁFA csökkentés. A vevő által fizetett ár ennek ellenére soha sem változik a különbözetet lenyeli a kereskedő....
balbako_
2021. szeptember 10. 17:20
Ha nem is gyorsan, de az Orbán kormány felszámolta a hálapénzt a magyar egészségügy rákfenéjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!