Oltásszkeptikus tartalmakat is megosztott a pedofíliával vádolt egykori jobbikos

2021. augusztus 16. 12:00

Oltásszkeptikus tartalmakat osztott meg közösségi oldalán H. L., egy korábbi jobbikos politikus, akit pedofil vádakkal tartóztattak le a minap.

2021. augusztus 16. 12:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Oltásszkeptikus tartalmakat is megosztott közösségi oldalán az a H. L., akit a rendőrök pár nappal korábban azért tartóztattak le, mert gyermekpornográf felvételeket készített. A nyomozást a Készenléti Rendőrség NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya folytatja. A gyulai férfi egészen a közelmúltig a Jakab Péter vezette Jobbikban politizált, a 2019-es önkormányzati választáson a Békés megyei város 6-os számú választókerületében volt jelölt.

H. L. Facebook-oldalán többek között a dr. Gődény támogatói csoportjának egyik bejegyzését osztotta meg.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A gyógyszerész végzettségű Gődény György Magyarország egyik legismertebb járvány- és oltásszkeptikusa, aki gyakran kritizálja a koronavírus-járványra adatott állami válaszintézkedéseket is. Mi több, a koronavírus-járvány harmadik hulláma idején demonstrációt is szervezett, azon majdhogynem 1000 ember vett részt, maszkot nem viseltek.

A volt jobbikos politikus másik posztjában egy olyan cikket is megosztott, amely üdvözölte az Európa Tanács (ET) határozatát, amely szerint nem korlátozhatóak a be nem oltott emberek jogai, bár az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) később arról döntött: kötelezővé lehet tenni az oltásokat.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

H. L. a bejegyzéshez ezt írta (sic!):

Na erre varjanak gombot az okosok”.

***

Érdeklődtünk az ellenzéki pártoknál (DK, MSZP, Momentum, LMP, Párbeszéd), hogy miként vélekednek H. L. oltásszkeptikus tartalom-megosztásairól; és szerettük volna megtudni azt is, vállalhatónak tartják-e az egykori jobbikos politikust a pedofilvádak és a letartóztatás tükrében – cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Nyitóképen: Oltáshoz készítik elő az orosz Szputnyik V vakcinát a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. június 7-én. Illusztráció. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2021. augusztus 16. 17:20
Rájöttem politikus vagyok!!! 2006. ban indultam az önkori választáson képviselőnek, mint független. A rákövetkező napokban minden este vendégem volt. Más-más pártok aktivistái jöttek, hogy szivesen támogatnak, ígértek is fűt-fát. Szólóban indultam, nem is választottak meg! Akkor én most független politikus vagyok???
istvanpeter
2021. augusztus 16. 15:20
A hülyeség nem jár egyedül.
ancilla
2021. augusztus 16. 15:00
Micsoda aljas összemosása ez két olyan dolognak, melyeknek semmi közük egymáshoz. Ld. ”Hitler felelős a holokausztért, és még a kutyáját is szerette.”
Láncfűrészes Attasé
2021. augusztus 16. 14:40
Egy rakás gyerekkori oltás kötelező egyébként, pénzbüntetés és egyebek terhe mellett tudtommal. Annak idején egyébként pont a sokat szidott szocializmus illiberális volta tette lehetővé, hogy gyakorlatilag mindenki be legyen ezekkel oltva, kivéve azok, akik valamiért mégsem olthatók a fertőző betegségek ellen, de a nagyon magas átoltottság őket is védte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!