A héten 56 településen és öt budapesti kerületben irtják a szúnyogokat

2021. augusztus 23. 12:55

A héten a tervek szerint 56 településen és öt budapesti kerületben, 17 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat.

2021. augusztus 23. 12:55
null

A közlemény szerint ezen a héten csak a földről, autóról permeteznek, ha az időjárás levehetővé teszi. A Duna áradását követő szúnyoginvázió a legtöbb térségben mostanra visszaszorult. Az elmúlt hetekben biológiai lárvagyérítéssel, majd a kifejlett szúnyogok elleni védekezéssel folyamatosan csökkentették a szúnyogok számát a szakemberek, aminek eredményeképpen elviselhetetlen mértékű ártalom sehol sem alakult ki.

A héten pótolják a múlt héten elmaradt intézkedéseket. A nemzeti ünnepen, augusztus 20-án sehol sem folyt szúnyoggyérítés az országban. Múlt hétfőn a hőség miatt nem lehetett elvégezni több Duna-menti településen a légi kémiai gyérítést, ezt követően pedig az esős, szeles időjárás akadályozta több helyen is a hatékony beavatkozást.

(MTI)

Nyitókép: Szúnyogirtás Nyíregyháza felett. MTI/Balázs Attila

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2021. augusztus 23. 15:25
Most? Minek? A nyár derekán kellett volna. Gondolom meg van a tender a Tüttőéknek.
alex44
2021. augusztus 23. 13:55
Múlt héten nálunk itt vidéken is röpködött a kétfedeles,egy csónakázó tó közelében lakunk egy társasházban,ami azt illeti már jó régen volt a lakásban szúnyogunk.
ellenforradalmár
2021. augusztus 23. 13:03
Zuglóban olyan kib@szottul csípnek a szúnyogok, hogy nem lehet kimenni az erkélyre sem...
AROON
2021. augusztus 23. 13:02
A liberalisokat, nem lehetne esetleg???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!