Velkey: A korai szexualizáció nagyon erősen tudja torzítani a gyermekek fejlődését

2021. július 02. 16:52

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szerint a gyerektest és a gyereklélek fejlődése feltétlen tiszteletet érdemel.

2021. július 02. 16:52
null

Az Abszolút friss adásában Velkey György elmondta, hazánkban az elmúlt száz évben az oltásoknak olyan komoly kultúrája alakult ki, hogy a társadalom megérti ezek szükségességét és fontosságát – számol be a Vasárnap. A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója úgy véli, a gyermekek életében nagyon hosszú, nehéz idő volt az elmúlt másfél év. A járvány miatti karanténhelyzet, az ebből fakadó szociális társadalmi deficit negatív hatással volt a fejlődésükre, hiszen ők nagy közösségekben élnek, és fejlődnek.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége kijelentette, a gyerektest és a gyereklélek fejlődése feltétlen tiszteletet érdemel. Nagyon fontos nekik a biztonság, egy olyan morális háttérre van szükségük, amelybe bele tudnak kapaszkodni – hogy azokat a hullámvölgyeket, amelyeket kamaszkorban megélnek – ki tudják egyenlíteni a későbbiekben. Ha megvan ez a morális háttér, akkor megismerik önmagukat – magyarázta.

A gyermekkori nemátalakítással kapcsolatban a gyermekorvos kijelentette, ennek nem lenne szabad társadalmi kérdésnek lennie, csak azokban a nagyon ritka esetekben alkalmazhatnak ilyen korrekciós beavatkozásokat, amikor azt igazán ritka genetikai betegség követeli meg.  A kórházigazgató úgy véli, a társadalom minden rétegére nő a nyomás az általános erkölcsi normák változása miatt. Ez alól az orvostársadalom sem képez kivételt. Velkey György szerint a korai szexualizáció nagyon erősen tudja torzítani a gyermekek fejlődését.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. július 04. 12:22
Hát igen, mert a gyermek neuronjai még kvázi üresek és minden információt könnyen befogadnak, s az ezeknek megfelelő szinapszisok is gyorsan kialakulnak. Az emberiségellenes felforgatók éppen ezzel élnek vissza.
Autofocus
2021. július 04. 11:28
Gyuri 26 éves, testépítő. 90 kiló tiszta izom, de a tükörben ugyanazt a pilinszka tizenévest látja akit pálcikaembernek csúfoltak az osztálytársai, ezért újabb és újabb illegális szteroidokkal szúrja magát, és teszi tönkre a szervezetét, 40 éves korára megérik a májtranszplantációra. Csilla 21 éves, egy átlagos, visszahúzódó kamaszként indult, aki gyermekkori enyhe túlsúlya miatt mindig szégyellte a testét. Mára 35 kiló, és az anorexia nervosa lassan tönkreteszi a hormonháztartását, és ha nem sikerül kigyógyulnia, lassú és önemésztő betegsége korai halálát vetíti előre, mégis, amikor a tükörbe néz, egy elfogadhatatlanul kövér lányt lát minden reggel. Laci 19 éves. Egy cigánytelepen él 8 testvérével. Fejébe vette, hogy nem akar a rácsok mögött kikötni, mint a bátyjai, hanem tanulni akar, és a vendéglátásban elhelyezkedni. Mégis reménytelenül ébred minden nap, mert a környezete szemében lenézett csodabogár, akinek úgysem sikerülhet kitörni a nyomorból, a külvilág számára pedig csak egy sötét bőrű cigány, ezért elhatározza, hogy bármi áron pénzt szerez, hogy távol-keleti bőrhámlasztó vegyszeres injekciókkal kifehéríttesse a bőrét, és kiszőkítse a haját, hogy teljesen megszabadulhasson származása vélt terhétől. Anikó 15 éves, egy vidéki város gimnáziumában tanul. Mindig kicsit fiús lánynak számított, aki junior raliversenyző bátyja nyomdokaiba akart lépni. Irigyelte a fiúkat, hogy ők lehetnek vagányok, nem várják el tőlük hogy kitűnő tanulók legyenek. Teljesen egészséges, de elkezdte gyűlölni a lánytestét, mert ezt okolja azért, hogy nem élhet úgy mint irigyelt bátyja, ezért hormonkezelésre próbálja rábeszélni szüleit. Bár mostanra a kisvárosi közegben is egyre kevesebben szólják már meg fiús hobbija miatt, mégis, amióta a csapból is a nemváltás lehetősége folyik, élete vágya hogy minél hamarabb nemváltó műtétnek vetethesse alá magát, hogy egyszer fiú lehessen. Bence 16 éves. Karok nélkül született. Néha egy furcsa álomból ébred, amiben nem szorul környezete segítségére a leghétköznapibb teendői során, motorozik, sziklát mászik, a saját haját fésüli. Ilyenkor eszébe jut, hogy mi lett volna, ha átlagos gyereknek születik, vékonydongájú, vagy kövér, vagy roma, vagy lány, csak a karjai meglennének, mint mindenki másnak. Bence mégis boldog. Szeretik a szülei, a barátai. Imád focizni, és nem is csinálja rosszul. Büszke a csapatuk győzelmeire. Teljesnek érzi az életét. Öt történet, öt fiatal, akinek meghatározza a sorsát, amit a környezetük közvetít feléjük. Mégis, micsoda felelőtlenség lenne Gyurinak még több kokszot, Csillának még kevesebb ételt, Lacinak vegyszerinjekciókat, Anikónak hormonokat adni, ahelyett, hogy szakszerű segítséget kaphatnának egészségesnek született testük elfogadásához.
Mr.Woof
2021. július 04. 09:33
Dehogyis. Csak sokkal elfogadóbbak lesznek.
Dénia
2021. július 04. 07:30
Én még mindig nem értem, hogy hogy kerül a csízma az asztalra. Konkrétan azt támadják, hogy nem lehet ellenőrizetlenül mindenféle jöttment civilszervezetnek az iskolákban és az óvodákban szexuális devianciákra érzékenyíteni a gyerekeket. Ez már önmagában pedofília.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!