Aljasság, mocsokság

2021. június 10. 11:40

Ez az a pont, ahol keresztény ember nem hátrálhat tovább.

2021. június 10. 11:40
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor

„A DK és a Párbeszéd ma bicskanyitogató kezdeményezéssel állt elő: legyen börtönnel büntethető, ha egy pap nem jelenti föl azt a gyónót, aki pedofil bűntény vagy szexuális zaklatás elkövetését gyónja meg neki. Az aljas politikai cél nyilvánvaló: tovább mocskolni az egész katolikus egyházat, tovább kenni rá az egész katolikus papi rendre a pedofília mocskos vádját, tovább rombolni a keresztény értékeket, tovább rohasztani mindazt, ami a »mindent szabad« kultúrájának ellentartani képes.

Ez az a pont, ahol keresztény ember nem hátrálhat tovább. Meg kell védenünk a papjainkat. Aki a 2022-es választásokon szavaz, erről is szavaz.”

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. június 10. 22:40
Ezek nem tudják, hogy csak a római pápát lehet mocskolni. Igazam van Gábor? A pedofil papokat hagyják békén ezek a mocskos kommunisták.
annamanna
2021. június 10. 19:17
Nézd, ha én pap lennék, és valaki köztörvényes bűncselekményt gyónna meg, akkor nyilván PENITENCIAKÉNT azt rónám ki rá, hogy a világi bíróságnak kell ítélkeznie fölötte, a büntetése a börtön. Köztörvényes bűncselekményt nem lehet három miatyánkkal letudni. MI az, hogy gyónási titok? Ez valami rablóbanda összetartása? A Biblia több helyén is van hasonló szöveg, most az egyik legismertebbet idézem: Rómabeliekhez írt levél 13. rész Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és a mely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek. Azért, a ki ellene támad a hatalmasságnak, az Isten rendelésének támad ellene; a kik pedig ellene támadnak, önmagoknak ítéletet szereznek. Mert a fejedelmek nem a jó, hanem a rossz cselekedetnek rettegésére vannak. Akarod-é pedig, hogy ne félj a hatalmasságtól? Cselekedjed a jót, és dícséreted lesz attól. Mert Isten szolgája ő a te javadra. Ha pedig a gonoszt cselekszed, félj: mert nem ok nélkül viseli a fegyvert: mert Isten szolgája, bosszúálló a haragra annak, a ki gonoszt cselekszik. Annakokáért szükség engedelmeskedni, nem csak a haragért, hanem a lelkiismeretért is. Mert azért fizettek adót is; mivelhogy Istennek szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak. Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte. Mert ez: Ne paráználkodjál, ne ölj, ne orozz, hamis tanubizonyságot ne szólj, ne kívánj, és ha valamely más parancsolat van, ebben az ígében foglaltatik egybe: Szeressed felebarátodat mint temagadat. A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet. Ezt pedig cselekedjétek, tudván az időt, hogy ideje már, hogy az álomból felserkenjünk; mert most közelebb van hozzánk az idvesség, mint a mikor hívőkké lettünk. Az éjszaka elmúlt, a nap pedig elközelgett; vessük el azért a sötétségnek cselekedeteit, és öltözzük fel a világosság fegyvereit. Mint nappal, ékesen járjunk, nem dobzódásokban és részegségekben, nem bujálkodásokban és feslettségekben, nem versengésben és írigységben: Hanem öltözzétek fel az Úr Jézus Krisztust, és a testet ne tápláljátok a kívánságokra. A Biblia szerint tehát a köztörvényes bűncselekmény az állami hatóságok hatásköre, ez ugyanúgy az Isten eszköze a megjobbításra, mint egy pap kegyes prédikációja.
koronaszepe
2021. június 10. 18:46
Gábor! Ott ültél a fekete öves exkommunista testvéred mellett, amikor az a pápát keresztényellenesnek titulálta. A szemed sem rebben. Miről hablatyolsz?
többsincskiraly3
2021. június 10. 17:29
Ezzel a nácik és a kommunisták is próbálkoztak. Most is azok teszik: a nácik és a kommunisták..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!