Micsoda család!

2021. május 30. 13:17

Gyereknapra elhoztuk nektek az ország első szivárványcsaládos mesekönyvét.

2021. május 30. 13:17
Szivárványcsaládokért Alapítvány

„Minden kisgyerek – így a szivárványcsaládokban élő kisgyerekek is megérdemlik, hogy egy mesében magukra és szüleikre ismerjenek. Hogy minden családnak lehessen meséje. A Szivárványcsaládokért Alapítvánnyal ezért gyereknapra elhoztuk nektek az ország első szivárványcsaládos mesekönyvét, amelynek a címe »Micsoda család!«

Azért időzítettük gyereknapra a »Micsoda család!« megjelenését, mert ez a gyerekek és a családok ünnepe. Ez pedig egy jó alkalom arra, hogy beszéljünk arról a sok száz gyerekről, akik ma is szivárványcsaládokban élnek Magyarországon. És akiknek – ugyanúgy, ahogy a világ összes gyermekének – az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben, családban nőjenek fel.

A meséket Lawrence Schimel amerikai író írta, akinek több mint 120 könyve jelent már meg. »Micsoda család!« sikerének egyik kulcsa, hogy új megközelítésben: egyszerű, hétköznapi jeleneteken keresztül mutatja be a szivárványcsaládok életét. A történetek így minden gyereknek izgalmasak, nemcsak a szivárványcsaládban élőknek. A meséket Szabó T. Anna, József Attila díjas költő fordította, a kötet szerkesztője pedig Boldizsar M. Nagy.

A könyv megjelenését hatnapos kampány előzte meg, amelyben kortárs magyar írók, költők, meseírók és műfordítók vallottak arról, hogy számukra mit jelent a család, miért sokfélék a családok, és mit jelentenek a gyerekeknek. A Szivárványcsaládokért Alapítvány közösségi felületein megjelent videókban a kötet fordítója, Szabó T. Anna mellett Berg Judit – író , Dániel András – író, illusztrátor, Dragomán György, Fiala Borcsa, Finy Petra szerzői oldal, Grecsó Krisztián, Nádasdy Ádám, Nádori Lídia, Parti Nagy Lajos, Péterfy-Novák Éva, Péterfy Gergely , és Tompa Andrea szólaltak meg. Volt, aki mesét írt erre az alkalomra, volt, aki verset és olyan is, aki egy-egy saját történet vagy monológ formájában mondta el a gondolatait vagy véleményét a családokról.”

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. május 31. 12:37
Még a szivárvány szimbólumukat is az egyháztól lopták aljas szándékkal. Tetű egy banda ez az aberált brigád.
orion
2021. május 31. 09:35
Annyira érdekel mindenkit ez a mesekönyvnek titulált propaganda, hogy a saját oldalukon ezrével(a) vannak a kommentek és a szívecskés lájkok(b). (a)25 darab (b)316 Boldizsar M. Nagy Hát ez meg miféle név? Csak nem a másik "mesekönyv" szerkesztője?
Fila2020
2021. május 31. 07:14
Amennyiben a gyerekeket sikerül átnevelniük, úgy egy generáció múlva nem lesz kinek gyereknapot tartani.
péterx
2021. május 31. 05:30
Görcsös és kellemkedő erőlködés, hogy egy hazug és látszólag csábos ideológiával mérgezze a kicsik lelkivilágát. Ostoba és tarthatatlan világkép/filozófia alapján nem lehet igaz és jó művet alkotni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!