Dobrev: Orbánék politikai értelemben megölnének minket, de nem fog sikerülni

2021. május 10. 09:43

A DK miniszterelnökjelölt-jelöltje folytatja a keleti vakcinák elleni hergelést, összefogna már a judapestező Bíróval is, és szerinte a közmédián múlt, hogy Orbán Viktor választást nyert.

2021. május 10. 09:43
null

Dobrev Klára a Telexnek adott interjújában kijelentette, a Demokratikus Koalíció közösségében már nagyon régóta kapacitálták arra, hogy vállaljon politikai szerepet, így lett hosszas töprengés után európai parlamenti képviselő, s nemrég miniszterelnökjelölt-jelölt. Állítja, ő lesz az ország első női miniszterelnöke, mert az elmúlt években olyan tapasztalatokat és tudást szerzett, ami a Fidesz utáni sikeres kormányzáshoz kell, de más technikát és stílust fog képviselni, mint azt Gyurcsány Ferenc 2010 előtt tette.

Nagy tervekről, keleti nyitásról, és a közmédiáról 

Az interjú során Gyurcsány Ferenc felesége három területet említ, ahol azonnali változásokat vezetne be, ha kormányfőként ő irányíthatatná az országot. Az egyik a vagyoni, jövedelmi különbségek csökkentése, beleértve a progresszív adórendszer bevezetését, s biztos abban, hogy az elmúlt években felhalmozódott milliárdos vagyonokkal kezdeni kell majd valamit; ez nem adózásról, hanem az igazságosságról szól – véli.

A második az államigazgatás visszaépítése, a harmadik pedig az ország nemzetközi tekintélyének visszaállítása. Az európai parlamenti képviselő szerint

Magyarországnak nem érdeke ellenségeskedni Oroszországgal és Kínával,

de az sem, hogy kiszolgáltatott viszonyba kerüljön velük.

Dobrev úgy véli, ha a Kossuth rádióban az ellenzék is ugyanannyi felületet kapott volna, mint Orbán Viktor, akkor a jelenlegi kormányfő még választást sem tudott volna nyerni. Olyan közmédiát kell felépíteni – fogalmaz –, amelyekben pártállástól függetlenül soha, senki nem tudja azt többet megcsinálni, amit a Fidesz.

Fidesz-ellenességgel a „diktatúra” ellen

A férjéről és a pártjáról azt mondja,

Gyurcsány Ferenc és a DK a Fidesz legádázabb ellenfele már több mint egy évtizede,

akiket Orbán szerint politikai értelemben meg kell ölni. Nem fog sikerülni. S úgy véli, nincs középút vagy mosolygós kompromisszumkeresés az orbáni politika és az ellenzék polgári demokratikus politikája között. Ezért a nemzet nem is egyesíthető valahol középen – vélekedik. Úgy fogalmaz, hogy diktatúra vagy demokrácia, mára leegyszerűsödött a kérdés. Gyurcsány politikai jövőjéről kijelentette, 2022-től országgyűlési képviselő lesz, de tanácsokat elfogadna tőle is miniszterelnökként.

Tovább tolja a keleti vakcinák elleni hergelést a DK

A kormány járványkezelése szerinte emberéletekbe került, az ellenzék eközben mutatott alternatívát. A DK-s politikus állítja, nem fertőzött meg senkit, de az országjárás a járvány idején sem volt elkerülhető. Arra a kérdésre, hogy beoltatná magát a Sinopharmmal vagy a Szputnyikkal, azt mondta, ő

kifejezetten az Európai Gyógyszerügynökség által hitelesített oltóanyaggal oltatná be magát,

az édesanyját és a gyerekeit. Állítja, hogy a pártja soha nem a vakcina származási helyét nézte, hanem kizárólag azt, hogy az erre a célra létrehozott és a politikától független szakhatóság bevizsgálta-e a vakcinát, vagy sem.

Karácsony után, már Dobrev is összefogna a judepestező Bíróval (is)

A Telex feltette azt a kérdést, hogy oda fog-e állni Dobrev Klára a jobbikos Bíró László mellé, ha a jobbikos politikus megnyeri a szerencsi előválasztást, és Dobrev Klára lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. „Az ellenzék meghozta a döntést, hogy közösen indul, és mindenki aláírta azt az értéknyilatkozatot, amihez a jövőben tartania kell magát. Miközben sok mindenkinek voltak vállalhatatlan mondatai, amióta aláírtuk ezt a nyilatkozatot, képesek vagyunk együtt dolgozni egy másfajta Magyarországért” – jelentette ki.

 

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője gyermekeik társaságában szavaznak az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. május 11. 15:42
Raszputyin. https://24.hu/elet-stilus/2015/12/17/valora-valt-raszputyin-halalos-joslata/
geyza1947
2021. május 11. 11:09
Magyarországon nem a nép fogja ujra szavazni Orbánt a hatalomba, hanem a kinai és ruszki informatikusok és hackerek fogják a hatalomba tartani, mert elemi érdekük ! Ha pedig így lesz márpedig így lesz, akkor a követlkező négy évben az ellenzéket megeszik reggelire. Azok akik addig bíznak utána elmennek az országból és Magyarország szép lassan átaalakul keleti gyarmattá, idegen munkarőkkel stb. Szép új jövö !
Sün Balázs
2021. május 10. 16:59
Klára! Valóban valamit kezdeni kell a milliárdos vagyonokkal, csak én először a Szemlőhegy úti villából való kiköltözést, az államnak való visszaadását várom el, majd azt követően a gyurcsányi vagyon szétosztását látnám szívesen. Azt már láttuk, hogy 1994-ben Horn Gyula a teljes közigazgatást - a minisztériumokon túl végig a alsóbb szintekig teljesen lefejezte, mindenhova a balos kádereket tették be függetlenül attól, hogy volt-e végzettségük, vagy gyakorlatuk, tapasztalatuk hozzá. Ki kell ábrándítanom, mert Ön és férje nemcsak a FIDESZ legádázabb ellenfele, hanem a magyar nép többségének is! Ezért nem lesz Ön Magyarország miniszterelnöke sohasem!
petike21
2021. május 10. 16:19
Ez ahülye picsa azt hiszi hogy ha többet szerepel a tévéven rádióban ha többet hazudik akkor többen is szavaznak rá? Azt gondolja hogy bárkit meg tud győzni? Teljesen el van tévedve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!