Dömötör: A baloldal egymillió oltástól fosztotta volna meg a magyarokat!

2021. április 12. 14:54

Négymillióan jelentkeztek az oltásra, tömegek zúdulnának a háziorvosi rendelőkre – reagált Dömötör Csaba a regisztráció eltörlését követelő DK-s Oláh Lajos szavaira az országgyűlésben.

2021. április 12. 14:54
null

Felmérte-e az ellenzék, mivel járna az, ha nem lenne oltási regisztráció? Tömegek zúdulnának a háziorvosi rendelőkre, a háziorvosoknak pedig azokat is fel kellene hívniuk, akik nem szeretnék beoltatni magukat – válaszolta a parlamentben Dömötör Csaba államtitkár Oláh Lajos felszólalására válaszolva. 

A DK-s politikus beszédében az oltási regisztráció eltörlését követelte a kormánytól, mondván,a mélyszegénységben élők sokszor internet hiányában nem tudnak regisztrálni, valamint a kitöltés is problémát jelent számukra. Javasolta, hogy a kormány segítse az oltási program gyorsítását, nyissanak a stadionokban oltópontokat, vonják be az önkormányzatokat.

Amikor az ellenzék a tömeges oltópontokra vonatkozó nemzetközi példákat emleget, 

utánajártak annak, hogy egyes országokban azért oltanak stadionokban mert nincs olyan egységes háziorvosi rendszer, mint Magyarországon? 

– kérdezte válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba elmondta, miközben az ellenzéki politikusok széles körben megkapták az oltást, a nyilvánosságban az oltási program ellen vannak.

Az államtitkár szerint turbó fokozatra kapcsolt az cinizmus és képmutatás, amit az ellenzék oltásokkal kapcsolatban művel. Az ellenzék mos épp a regisztrációt törölné el, amelynek segítségével

már több mint 4 millió ember jelentkezett az oltásra,

és amelynek köszönhetően a háziorvosok tudják, hogy kik szeretnék beadatni a vakcinákat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányhivatalok is segítik a leginkább kiszolgáltatott emberek regisztrációját, a 60 év felettiek pedig levélben is jelentkezhetnek oltásra.

Dömötör Csaba felidézte, hogy 

az ellenzék határozati javaslatban tiltotta volna meg a kínai vakcinák használatát, és az orosz oltást is ellenzi, így egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat.

 

„Ez nem oltáspártiság, ez tőrőlmetszett, fekete öves, okleves, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség” – fogalmazott. Az egész baloldal az oltás ellen kampányol a járvány közepén – tette hozzá.

Eközben pedig gyakorlatilag az össze baloldali politikusok vezető beoltatta magát, többen olyan vakcinákkal, amelyek ellen tiltakoztak – mondta az államtitkár. Javasolta az ellenzéknek, hogy nyilvánosan jelentsék ki, hogy visszavonják a kínai vakcina betiltására vonatkozó a határozati javaslatot.

(Mandiner)

Borítókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teklapavle
2021. április 12. 21:05
Dübörög a propaganda mindannyiótok fizetéséből. https://www.reddit.com/r/hungary/comments/mo70vq/a_k%C3%B6zm%C3%A9dia_soros_mellett_most_r%C3%A1%C3%A1llt_egy_m%C3%A1sik/
Zsolt75
2021. április 12. 18:03
Fészbukozni tud már minden hátrányos helyzetű, de regisztrálni nem, mi?
Zsolt75
2021. április 12. 18:02
Anyámékat már a vakcina felvétele után hívták a vonalason a helyi fidesz irodából, hogy sikerült- e regisztrálniuk? Van ám nálunk ellenzéki pártiroda is ....
olajfa1
2021. április 12. 17:41
Az ellenzéki magyarázkodás egyre szakmaiatlabb! és egyre elvadultabb! Csak szakmailag nézzük... -Ugye azt mondták, hogy csak az EU által bevizsgált a jó... Ugye ezt az ASTRA-ZENECA jó alaposan megcáfolta a sajnálatos halálesetekkel. -Ugye azt is mondták, hogy a kínai nem véd... Na ugye ez sem igaz, és még az is igaz lehet-ezt is csak a jövő döntheti el- hogy a kínai vakcina sokkal jobb és átfogóbb mit a speciális modern vakcinák... Ma szakmailag mindenki CSAK A VÉLEMÉNYÉT MONDJA! "SEJTÉSEK" ALAPJÁN!!! és csak az idő dönti el hogy melyik vakcina hatékony hosszú távon és a mutánsok ellen!!! DE EGYES POLITIKUSOK MÉG A SZAKEMBEREKNÉL IS SOKKAL JOBBAN TUDNAK MINDENT! Amitől meg a hideg is kiráz az meg az volt amikor egy "orvos" -nem véletlen az idézőjel- NEM VOLT HAJLANDÓ BEOLTANI A PACIENST KINAI OLTÓANYAGGAL!!!!!!!!!!!!!! Na ez volt mindennek a legelja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!