Kásler szerint történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben

2021. március 03. 08:49

A miniszter szerint a járványhelyzet ellenére zajlanak a változások.

2021. március 03. 08:49
null

A fokozódó járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben; ennek keretében jelentősen emelkednek az orvosi és szakdolgozó bérek, kivezetésre kerül a hálapénz, valamint különválik a magán és az állami ellátás – olvasható az emberi erőforrások miniszterének szerdán közzétett Facebook-bejegyzésében.

Kásler Miklós kiemelte, az egészségügyben dolgozók, akik már lassan egy esztendeje küzdenek a frontvonalban a koronavírus-fertőzött betegekért, továbbra is példa értékűen helytállnak. Ugyanakkor, teszi hozzá, számukra is csak az emberek nagyarányú átoltottsága hozhat valódi enyhülést a kimerítő szellemi és fizikai terhelésben. Mint írta, Magyarországon az utóbbi hetekben kedvezően alakuló oltási hajlandósággal együtt kedvezően alakult a beoltottak száma és aránya is. „Ez rendkívül fontos, hiszen minden egyes beadott oltással életet mentünk, az ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat pedig tehermentesítjük” - írta a miniszter bejegyzésében.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. március 03. 09:00
Nem lehet sunnyogni az EÜ.ben és ez sok EDDIGI SUNYI "ORVOSBÁRÓNAK" NAGYON ROSSZUL ESIK!
Dobrevne
2021. március 03. 08:56
Minden tiszteletünk azon egészségügyi dolgozóké, akik kötelességtudattal végzik munkájukat. Bízom benne, hogy a vakcináknak köszönhetően hamarosan kisebb lesz a terhelésük. Megérdemlik a fizetés emelést. Köszönjük áldozatos munkájukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!