Lefoglalta a rendőrség az árut, amit Merkely Béla nevével hirdettek

2021. február 11. 11:53

Több százmillió forint értékű, gyógyszerként hirdetett, de hazánkban nem engedélyezett terméket foglaltak le a budapesti rendőrök.

2021. február 11. 11:53
null

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának, egyben az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának vezetője nevével visszaélve egy cég azzal reklámozta termékét az interneten, hogy az ereket megtisztítva meghosszabbítja az életet. Dr. Merkely Béla közösségi oldalán is felhívta a figyelmet a csalásra, és arra kért mindenkit, ne vásároljanak ezekből a szerekből, mert akár életveszélyesek is lehetnek. A megtévesztő hirdetés azt a hamis látszatot keltette, hogy a készítményt az egyetem klinikáján fejlesztették ki.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság fogyasztók megtévesztése vétség miatt folytat büntetőeljárást – írja a rendőrség honlapja. A Bűnügyi Főosztály nyomozói 2021. február 9-én a főváros XIV. kerületében ütöttek rajta egy raktáron, ahol a megtévesztő módon hirdetett készítményeket tárolták. A rendőrök mintegy 29.000 doboz gyógyszerként árult, tisztázatlan eredetű és hatású, Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le.

A BRFK nyomozói a cég ügyvezetőjét, a 28 éves Sz. Viktória budapesti lakost előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás adatai szerint a lefoglalt készítmények értéke több százmillió forint lehet.

Nyitókép: Police.hu

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
j.lukacs
2021. február 11. 13:42
azorbán van mögötte vagy a mészáros, ugye, hibbantak?
Öreg
2021. február 11. 12:54
Ez a cég is csak alibi! Ki van mögötte?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!