Hatalmas szabadidőpark épül a Pál-völgyi barlang mellett

2021. február 08. 07:44

Lesz fitneszpark, geológiai és növénybemutató kert, futókör, játszótér, óriáscsúszda, kutyafuttató és KRESZ-park is.

2021. február 08. 07:44
null

 Szabadidőparkot alakítanak ki a II. kerületi Csalit utca–Csatárka út–Szikla utca által határolt területen fekvő három elhanyagolt telken – írta meg a PestBuda. Hozzátették: a közösség igényeinek megfelelően készültek a tervek, a szabadidőparkban lesz fitneszpark, geológiai és növénybemutató kert, futókör, játszótér, óriáscsúszda, kutyafuttató és KRESZ-park is.

A portál megírta, hogy az elképzelések szerint a helyszínen olyan parkot hoznának létre, ahol idősek, gyerekek és családok, kutyások, valamint a sportolni vágyók is jól érzik magukat. A tervezési szempontok között elsődleges a zöldfelületek megtartása és minőségi javítása (többek között 100 új lombos fa és 500 cserje ültetésével), illetve a meglévő, értékes fák megőrzése. A lap beszámolója szerint az első közösségi egyeztetések során az önkormányzat vezetése még tavaly igyekezett megismerni a környékbeliek véleményét, ezek figyelembevételével és eredményeképpen készültek el az új látványtervek. A közösség igényeinek megfelelően nem alakítanak ki sütögetőt, szökőkutat, illetve kiegészítették a terveket padokkal és napozóágyakkal.

Hangsúlyozták: a tervezés jelenlegi fázisában a közvetlen környéken élőknek február 1-jén online találkozón mutatták be az átdolgozott terveket, illetve közösen megvitatták a továbblépés lehetőségeit. A lakók újabb javaslatainak és kéréseinek egy részét szintén beépítik a tervekbe, hogy egy mindenki által örömmel és elégedettséggel használt park jöjjön létre a II. kerületben – írják.

(PestBuda)

Kép forrása: masodikkerulet.hu

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2021. február 09. 11:44
Schollander mit mond?
Sulammit
2021. február 08. 12:31
Ennek nagyon örülök. Nagyon jó és szép lesz.
bunko_jobbos
2021. február 08. 08:57
1. Ingatlanspekuláció. EZ biztos. Ugyanis akkora érték ott a terület, hogy én lepődnék meg először, ha nem valami ilyenről lenne szó. Ráadásul most került valaki nemrég a tűz közelébe, így most kell kihasználni az alkalmat. 2. Mekkora sivalkodás lesz, mert ki kell vágni majd egy FÁT. Nagy betűset, mert az akkora érték, hogy tíz emberrel ér fel. Lesz majd odaláncolás, aláírásgyűjtés. A végén meg úgyis a pénzemberek győznek. Sajnos láttam már ilyet. Az embereknek rohadt sok szabadidejük van, és ilyen aláírásgyűjtésesdit játszanak szakadatlanul. Semmit sem lehet csinálni ebben az országban, mert egyből jönnek a kommandók, hogy ne változzon semmi. Vidéken, ahol szegényebbek az emberek ott lehet, ott nem küzdenek kézzel-lábbal az ellen, ha épül egy sportpálya, egy új üzem. De Bp. és környéke már veszett ügy. Mondjuk ez igazságos így, mert a szegényebb helyeken épülnek a dolgok. Megnézném, hogy a Liget Projekt ellen hogy küzdöttek volna mondjuk Debrecenben vagy Zalaegerszegen. De a bp-i libsiknek nem kell. Unom már az egész szarházi (liberális) világot, nem sok kedvem van már elolvasni sem í híreket. Csak nyissanak már ki a kocsmák, Isten bizony nem lvasom el ezt a sok szart.
Bitrex®
2021. február 08. 08:27
Geriék meg kihelyezhetik a rovarhoteleket. Ötcsillagosokat, mert ez nem a nyócker.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!