Új eszközzel lép fel az állam a hálapénz ellen

2021. február 07. 13:59

Önálló főosztály alakult a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál a hálapénz üldözésére.

2021. február 07. 13:59

Már működik a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) egészségügyi szolgáltatók védelmi főosztálya – írja a Magyar Nemzet.

A hatóság már most is ellát védelmi feladatot, attól függetlenül, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony létesítése még nem minden egészségügyi dolgozónál történt meg. A jogviszony létesítéséről az érintetteknek február 28-ig kell nyilatkozniuk.

Az NVSZ új főosztálya március 1-jével lép majd fel az egészségügyi szolgálati jogviszonyban lévők esetében. A feladata az lesz, hogy „védelmet” nyújtson a korrupcióval szemben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek és valamennyi foglalkoztatottjuk esetében már most végzi a bűnmegelőző, bűnfeltáró tevékenységét. Az új főosztály az országot lefedve hat területre és ehhez igazodó szervezeti egységekre tagozódik.

Az NVSZ vezetői a Magyar Orvosi és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával is felvették a kapcsolatot, mert a cél közös: korrupció, a hálapénz ellen csak a szakmai szervezetekkel közösen fellépve lehet sikert elérni.

A MOK közleményben írt a megbeszélésekről.

(Magyar Nemzet)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. február 07. 14:55
A MOK meglepő módon visszafogta magát a közleményben, de Korózs és Sabau erre is mindjárt hányni fog valamit, hogy a diktatúra immár rákosista módszerekkel üldözi az orvosokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!