Nyomtatóval hamisított pénzt egy fiatal párt

2021. január 13. 16:20

Mindketten beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is.

2021. január 13. 16:20
null

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy nyomtatóval pénzt hamisító fiatal párt - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t. A közlemény szerint a férfi és a nő tintasugaras nyomtatóval hamis 50, 100 és 200 eurós, valamint 10 ezer forintos címletű bankjegyeket állított elő, azokkal bolti vásárlások, illetve magánszemélyekkel kötött adásvételek során fizettek, így hozták forgalomba a hamis pénzt.

A szerdai előkészítő ülésen mindketten beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is. Ezt a nyilatkozatot a bíróság elfogadta és nem vizsgálta sem a vádirati tényállás megalapozottságát, sem pedig a bűnösség kérdését, így bizonyítási eljárást sem folytatott le.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlottak büntetlen előéletét, beismerésüket, megbánásukat, valamint azt is, hogy a bűncselekményt fiatal felnőttként követték el. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a sorozatos elkövetést. A bíróság az enyhítő körülmények túlsúlya miatt úgy ítélte meg, hogy a kiszabott szabadságvesztések próbaidőre történő felfüggesztésével is elérhetőek a büntetési célok.

Az ügyészség által folytatólagosan elkövetett pénzhamisítással megvádolt férfit és nőt két év – öt év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre, valamint 180 ezer, illetve 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság, továbbá összesen 44 500 forintra vagyonelkobzást is elrendelt velük szemben. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besenyő István
2021. január 14. 12:18
" A bíróság az enyhítő körülmények túlsúlya miatt úgy ítélte meg, hogy a kiszabott szabadságvesztések próbaidőre történő felfüggesztésével is elérhetőek a büntetési célok." Akkor ez a bíró a bűnözés visszaszólításán dolgozik? Jó, hogy nem lehelt búcsú puszit a homlokukra távozáskor. Gondolom ez is egy elérzékenyült libsi lehet. Bezzeg, ha ő látta volna a hamisítás kárát ...
Akitlosz
2021. január 13. 19:31
"Nyomtatóval hamisított pénzt egy fiatal párt" Talán vasalóval kellett volna? Nem sokat ért a cikkcímadó ember a pénzhamisításhoz. És máshoz sem. Akinek esze van ő nem vasvillával akar pénzt hamisítani, hanem nyomtatóval.
Jeney Gottfried Adolf
2021. január 13. 19:05
Ügyes ...
Bitrex®
2021. január 13. 18:35
Hogy buktak le? Mindegyiknek ugyanaz volt a sorozatszáma?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!