Debrecenben lesz a Nemzeti Oltóanyaggyár

2021. január 23. 18:27

Erről Kósa Lajos írt közösségi oldalán.

2021. január 23. 18:27
null

Debrecenben létesül a Nemzeti Oltóanyaggyár, az Operatív Törzs ajánlásával – olvasható Kósa Lajos Facebook-bejegyzésében. Mint a politikus írja, „itt minden egyben van, tudományos háttér, ipari tapasztalat, szakképzett munkaerő.”

Ahogy korábban beszámoltunk róla, kormány határozata alapján a Debreceni Egyetem a Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve megbízást kapott az új típusú koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésére. A hazai oltást a Nemzeti Oltóanyaggyár keretein belül fejlesztik, és részt vesz benne a vírusvakcinák gyártása terén közel három évtizedes tapasztalattal rendelkező Fluart Kft. is. A klinikai kipróbálás az egyetem feladata, míg a vírust a Nemzeti Népegészségügyi Központ biztosítja annak nemzetközi szinten is igen korszerű, BSL 3-as besorolású laboratóriuma segítségével.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
igazmagyar
2021. január 25. 13:04
Remek! A Debreceni és Pécsi Egyetemek is dolgoznak a mi vakcinánk létrehozásán. A Kormány meg döntött: Debrecenben épül fel a gyár. Még véletlenül sem Pécsen! Mivel mindent csak Debrecen kap meg, javasolnám a Kormánynak, hogy térítsék el a Dunát is, hogy az is érintse meg Debrecent, és mellé építsék meg a Parlament második épületét. Hajrá Debrecen, a Pécsieknek meg kuss, hisz Pécsen egy Fideszes sem él, mindenki baloldali!
matykox
2021. január 24. 14:29
Stratégiai jelentőségű lépés! WELCOME! WILLKOMMEN, etc, etc, etc.
nemecsekerno_007
2021. január 24. 10:09
Helyes.
balbako_
2021. január 24. 08:44
Bizony kell ilyen is az országunknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!