Budapesten lesz Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósági rendezvénye

2020. december 16. 17:55

A víz világtalálkozók sikerére építve döntött úgy a kormány, hogy megszervezi a Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expót és világtalálkozót.

2020. december 16. 17:55
null

Budapesten tartják jövőre november 29-ével kezdődően Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósági rendezvényét a Hungexpo területén. Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, a Planet Budapest 2021 megszervezésével megbízott kormánybiztos szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy Magyarország három rendkívüli sikeres víz világtalálkozót szervezett már meg Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére. Ezek az események sokszorosan megtérültek Magyarország számára, a bemutatkozó vízipari cégek rengeteg megrendelést kaptak a világ minden tájáról, a sikerekre építve döntött úgy a kormány, hogy a köztársasági elnök fővédnökségével megszervezi jövőre a Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expót és világtalálkozót, amely megoldásokat ajánl majd a fenntartható fejlődéshez – mondta.

A nagyszabású rendezvény négy eseménycsoportot tartalmaz. A szakkiállításon bemutatják, hogy a magyar és közép-európai cégek milyen technológiákat ajánlanak a fenntartható fejlődés eléréséhez. A világtalálkozó politikai döntéshozók, állam- és kormányfők, finanszírozási intézmények, a tudományos világ és az üzleti élet találkozási pontja lesz. Tartanak majd közönségnek, valamint fiataloknak szóló rendezvényeket is a fenntartható életmódról – ismertette Joó István.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 16. 18:37
"Budapesten lesz Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósági rendezvénye" És ugyan hogyan tarthatóak fent a legnagyobb rendezvények? Már maga a rendezvény léte anakronizmus az állítólagos céljához képest.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 16. 18:03
Áder János végre megmutathatja világhíres fenntartható horgásztudományát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!