Orbán Viktor: A kórházak bírni fogják a terhelést

2020. november 11. 18:57

A meghozott intézkedések révén erre az esély 99,9 százalék a kormányfő szerint.

2020. november 11. 18:57
null

„Ha úgy megy tovább minden, ahogy eddig, akkor 50 százalék esély lett volna arra, hogy kibírják a terhelést a kórházak. A meghozott intézkedések révén azonban ez az esély 99,9 százalék” – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a TV2 Tények című műsorának adott interjújában.

„A jelentős többség szerint a koronavírus-járvány ellenére is működnie kell az országnak” – nyilatkozta Orbán Viktor a TV2 Tények című hírműsorában. Az emberek nagy részét elvonná a munkától, ha a gyerekeikre kellene vigyázniuk, mert az általános iskolákat és az óvodákat bezárnánk. A kormányfő jelezte, hogy a jövőben az adókat csökkenteni szeretnék, valamint az a fő céljuk, hogy ne kelljen embereket elbocsátani. A munkaalapú gazdaságból nem engedünk – nyomatékosított Orbán Viktor. 

Kijelentette, hogy egyre több olyan gyógyszer van Magyarországon, amivel a kórházakban és otthon is sikeresen lehet kezelni a betegeket, enyhíteni a betegség lefolyását.

„Folyamatosan érkezik majd az utánpótlás ezekből a szerekből” – mondta Orbán Viktor. „Magyarországon az orvosok a bajba jutott emberen akarnak segíteni, ez az emlékünk mindannyiunknak gyerekkorunkból, ez a mai napig így van, hűek az esküjükhöz.” 

Orbán Viktor szerint az ország lakosságának masszív többsége szerint az országnak a védekezés közben is működnie kell. „A legtöbb embert elvonná a munkától, ha bezárnák az általános iskolákat és az óvodákat” – mondta. 

A kormányfő szerint embert próbáló, és szomorú pillanatban vagyunk. „A legfontosabb, hogy a szabálykövetők meg tudják győzni azokat, akik kevésbé követik őket. A magyar értelmes fajta, bizakodó vagyok.” – tette hozzá.  

„A rendőrségnek emberségesnek kell lennie, de nem szabad puhának lennie, mivel a szabályokat be kell tartatni.” – Orbán Viktor elmondta, hogy a katonaság is járőrözni fog, párhuzamosan teljesítenek szolgálatot a fegyveres testületek.

A vakcináról szólva elmondta, hogy olyan szer, amely az előírt négy kritériumnak megfelelne, még nincs. „Olyan már van, ami három próbát már kiállt” – jegyezte meg. „Az Európai Unióban előállított vakcinák januárban tehetik meg a negyedik lépést, hasonlóan az oroszokhoz és a kínaiakhoz” – bizakodik Orbán Viktor.

December végén, januárban kisebb mennyiségű vakcina fog rendelkezésre állni, de mivel az EU-ban több százmillió egység oltásra lesz szükség, így ez csak április környékén valósulhat meg. Orbán Viktor szerint az intézkedések hatásait két héten belül lehet érzékelni majd, hivatkozott az osztrák és német kancellárokkal folytatott megbeszéléseire, akikel folyamatosan egyeztet.

„Ma csak reményt tudok mondani a karácsonyal kapcsolatban, és remélem szabadabban lehet megünnepelni majd” – mondta.

A gazdasági segítségre kitérve Orbán Viktor elmondta, hogy a következő hónapban a „túlélést tudják biztosítani” a járvány miatt bajba jutott vállalkozásoknak. „A jövőben adókat akarunk csökkenteni, és a cél, hogy ne kelljen nekik embereket elbocsátani. A munkaalapú gazdaságból nem engedünk” – igyekezett az interjú végén megnyugtatni a gazdaság résztvevőit. 

Összesen 280 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. november 12. 07:21
Hogy mekkora egy mocsok szemétláda ez a törpe...!? Amiért napokig támadta a kormánypropaganda a főpolgármestert, azt ma bejelentette a miniszterelnök. Ideje lenne, hogy a kormány legalább a járványkezelésben ne akadályozza, hanem segítse az önkormányzatok munkáját.
Bástyaelvtárs
2020. november 11. 21:55
A munkaalapú gazdaságból nem engedünk" - igyekezett az interjú végén megnyugtatni a gazdaság résztvevőit. " Munkaalapú gazdaság? és ezért nem akartok segélyezni? Emberek tömegei veszítették veszítik el a munkájukat basszátok meg! nem lumpen sosem dolgozó csövesek hanem közeéposztálybeli emberek és ti ideológiai alapon nem segélyeztek csakazért se? Fontosabb az ideológia mint, h megmentsétek a magyar családodat? Inkább a cégeket dotáljátok azzal a szöveggel, h majd nem fognak akkor elküldeni? hagyjuk már bmeg, hát százezrek kerültek utcára és nincs valós segítségük. Még a szaros kis munkanélküli járadékot se voltatok hajlandóak meghosszabbítani legalább fél évre. Elmentek ti a picsába.
Secnir
2020. november 11. 21:14
"50 százalék esély lett volna arra, hogy kibírják a terhelést a kórházak. A meghozott intézkedések révén azonban ez az esély 99,9 százalék" - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő" a férfi férfi, a nő nő. (hát, ez már segít a kórházaknak) a közpénz addig közpénz, amíg az állam el nem utalja (na, ez már segít a kórházaknak) pártlistát csak az a párt indíthat, aki 9 megyében és 50 körzetben állít egyéni jelöltet (igen! ez már 25% a kórház javára!) végül a kutyások szarathatják az ebet este 8 után (igen! megvan! most már 99,9%, hogy kibírják a kórházak!)
Menhetten
2020. november 11. 20:57
Az intenzív osztály most is szelektál abban, kit vesz át más osztályokról, kinél kezdik meg a gépi lélegeztetést vagy más terápiát. Nem tudjuk ellátni a rengeteg beteget. Van döntési kényszer. Ha ez így folytatódik tovább, túl sokan fognak meghalni, az orvosainknak pedig lélekgyilkos lesz, mondta egy ápoló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!