Merkely: A magyar gyógyszerrel könnyebb legyőzni a koronavírust

2020. október 28. 09:24

Indokolt az optimizmus, a remdesivir akadályozza a vírus szaporodását a testben.

2020. október 28. 09:24
null

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kedd este nyilatkozott a közszolgálati híradónak a remdesivirrel kezelt betegek állapotáról – írta meg az Index. A rektor elmondta, hogy 26 beteget kezelnek a készítménnyel az egyetemen, az intravénásan beadható gyógyszer a vírus szaporodását akadályozza a testben, így a szervezet könnyebben legyőzi a fertőzést. A gyógyszer október 22-től rendelkezik az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) engedélyével.

A remdesivirrel kezelt betegeknél nagyon optimisták vagyunk – mondta Merkely Béla. Elsőként egy 75 éves betegnek adták be a készítményt, ő már hétfőn távozhatott a kórházból. A rektor hangsúlyozta, hogy a gyógyszert oxigénkezelést igénylő betegeknél használják. A készítmény az időben elkezdett gyógyszeres kezelés és egyéb más terápiás lehetőségek, vérplazmakezelés, kortikoszteroidok adása mellett hatásos. A remdesivirrel kezelt betegek utánkövetése egy évig tart – írják.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. október 28. 21:44
"Merkely: A magyar gyógyszerrel könnyebb legyőzni a koronavírust" A remdesivir egy külföldön kifejlesztett gyógyszer, amit Magyarországon is gyártanak.
ElBundi
2020. október 28. 17:23
A magyar méreg is öl.
bpe
2020. október 28. 15:07
"Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kedd este nyilatkozott a közszolgálati híradónak a remdesivirrel kezelt betegek állapotáról - írta meg az Index." ez milyen béna, mandineres reflex már? nézzétek már vissza magatok az ilyesmit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!