Klórgáz került a levegőbe Dunaföldváron

2020. október 09. 11:16

Az ipari baleset a dunaföldvári bioetanol gyár üzemi területén történt, többen megésrültek.

2020. október 09. 11:16
null

Eddig tisztázatlan okból nagy mennyiségű gáz került a légtérbe a dunaföldvári bioetanol gyár üzemi területéről – értesült a hírről a dunaujvaros.com. A portál úgy tudja: a környék lakóit és az intézményeket az ablakok becsukására szólították fel. 

Egy későbbi tájékoztatás szerint klórgáz került a levegőbe

A Pannonia Bio Zrt. területén történt üzemi baleset során klórgáz szabadult fel egy 6 m3-es tartályból – közölte a település önkormányzata hozzátéve, hogy az üzemi területen működő elhárító csoport, valamint a Paksi Katasztrófavédelmi egységek folyamatosan kezelik a kialakult helyzetet.

Hangsúlyozták: a kiértékelés alapján Dunaföldvár közigazgatási területén lakosságvédelmi intézkedés megtétele nem szükséges. A mentőegységek a helyzetet a Pannoina Bio Zrt. területén kezelik. A sérültek ellátása megtörtént. A szükséges intézkedéseket a Pannonia Bio Zrt és a Katasztrófavédelem munkatársai megtették.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben tizenöten könnyű, míg tizenhárman súlyos mérgezést szenvedtek. A helyszínre több mentőautót és négy mentőhelikoptert riasztottak, sőt a speciális, úgynevezett tömeges baleseti egységüket is kivezényelték. A gázmérgezést szenvedett emberek tünetei között volt torokkaparás, könnyezés, köhögés és nehézlégzés. Mindenkit elláttak a helyszínen, például infúziót kötöttek be, oxigént és gyógyszert adtak nekik – tette hozzá. A sérülteket további ellátásra, illetve megfigyelésre dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházakba szállították – mondta Győrfi Pál.

Az ügyben Dunaföldvár polgármestere is megszólalt. Horváth Zsolt a település önkormányzatának Facebook-oldalán oldalán üzent a lakosságnak:

(Nyitókép: A dunaföldvári Pannonia Ethanol Zrt. új bioetanol-üzeme.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2020. október 09. 17:16
Mostanság szeretném épp a környező temetőket meglátogatni.
bagira
2020. október 09. 15:44
Szabotázs is lehet .
néhai Ch.Pilot
2020. október 09. 11:59
Legalább megtisztítja. :-) Annyival kevesebb koronavírus...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!