Karácsony: Megoldottuk a „halálzebra” ügyét

2020. szeptember 08. 07:39

A főpolgármester saját Facebook-oldalán számolt be a fejlesztésről. Megcsinálták.

2020. szeptember 08. 07:39
null

2009-ben az Index csinált egy videót a Budaörsi úti átkelőről, amit nemes egyszerűséggel »halálzebrának« neveztek. Az elmúlt években több baleset is történt. 2013-ban egy busznak fékeznie kellett, egy lány agyrázkódást kapott, akkor azt ígérték, hogy a következő évre meglesz. Nem lett meg. Megcsináltuk mi. Mostantól nyomógombos jelzőlámpák segítik a biztonságos átkelést” – írja Karácsony Gergely.

Kép forrása: Facebook

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
halálbiciklisáv
2020. szeptember 09. 17:17
Majd ott nyomkodják az emberek kézről-kézre adva át egymásnak a koronavírust. Ezt is megoldotta. Mit oldott meg a lámpa? A gyalogosnak akkor is elsőbbsége van a zebránál, ha nincs lámpa. Csak nem árt előtte szétnézni, mert a fizikát nem érdekli az elsőbbség. Ami továbbra is fennáll, ha a gyalogos féktávolságon belül nyom a gombra és lép le a zebrára. Sőt, az még veszélyesebb is, mert az autós nem számít rá a zöldnél, hogy mindjárt pirosra vált és lelépnek elé. A gyalogosok hajlamosak azt hinni, hogy ha zebra, akkor közlekedhetnek becsukott szemmel. Nem, a zebrán való áthaladás előtt is körül kell nézni. Ki kell bújni a telefonból. És itt is főleg a gyorsan mozgó kerékpárosokkal van a gond, akik pillanatok alatt ott lehetnek a semmiből. És még Kresz-vizsgával sem kell rendelkezniük. Úgy közlekednek az autóssávok között a városzserte teremtett veszélyes forgalmi helyzetekben, hogy még a Kresz-ismeret sem elvárt tőlük. Na, ez nincs így jól. Be kell vezetni a kerékpáros jogosítványt, ami a városi kerékpáros közlekedésre jogosít. Akinek nincs magasabb kategóriájú jogosítványa, ami azt kiváltja és a Kresz-ismeretet feltételezi, annak legyen kötelező a városi forgalomban való kerékpározáshoz megfelelő szintű Kresz-ismeretet szerezni és arról hatósági vizsgát tenni. Az éremnek két oldala van, a tömeges városi kerékpáros közlekedést ezt vonja maga után. Nem állapot, hogy tömegesen Kresz-ismeret nélkül lehet közlekedni az utakon. Ezt oldja meg, és ne várja meg vele, míg elkezdenek hullani a közlekedés alapvető szabályait sem ismerő kerékpárosok, akiket felelőtlenül az utakra zúdított.
makapaka2
2020. szeptember 09. 12:44
Kamugeri,nem oldottál te meg semmit azonkívül, hogy megtömted a saját, és a haverok zsebét. A 40 rablónak is zsíros állást biztosítottál. Ezenkívül a pénzelvonással megoldottad , hogy idős emberek meghaljanak a Pesti úti Idős Otthonban.
Selamat
2020. szeptember 09. 10:25
Ezt egyszerűen nem hiszem el. Az, hogy összehoznak egy nyomógombos átkelőt, az már olyan nagy hír az ellenzék számára, hogy arról egy főpolgármesternek személyesen kell beszámolni? Te jó Isten, hogy ezek mekkora állatok!
néhai Ch.Pilot
2020. szeptember 09. 00:16
Mert járvány idején pont egy érintéses (ezáltal fertőzésveszélyes) eszközzel kell megoldani egy problémát. Gratulálunk! Buzipest Retard
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!