Új MNB-alelnök: júliusban újabb kamatcsökkentés jöhet

2020. június 26. 07:42

A csökkentés 0,15 százalékos lehet.

2020. június 26. 07:42

Júliusban újabb 15 bázispontos kamatcsökkentésről dönthet a monetáris tanács, ezt fogja javasolni Virág Barnabás, az MNB új alelnöke, mondta pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! pénteki műsorában.

Az alelnök hangsúlyozta azonban, hogy a júliusi újabb kamatcsökkentés után meg kell állni, a 0,6 százalékpontos alapkamat ugyanis megfelelő szint ahhoz, hogy támogassa a koronavírus-járvány utáni gazdasági kilábalást, és erősítse a pénzügyi stabilitást. Nem opció és nem lehetőség ezen szint alá menni – mondta.

Hozzátette: azok az elemzői várakozások, miszerint kamatcsökkentési ciklusra lehet számítani, túlzóak. Az MNB más stratégiát követ, mint a régiós jegybankok, és biztonsági távolságot szeretne tartani a nulla közeli tartománytól.

(MTI)

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Diener Mann
2020. június 27. 21:31
Ezt nem szokták bejelenteni.
ugorka
2020. június 26. 10:47
Nem vagyok boldog a döntéstől, mint megtakarító. Egy év alatt veszített a forint 9%-ot az EUR-hoz, 10%-ot az USD-hez képest (a cseh koronához képest 4%, a román lejjel szemben 6.6% a csökkenés). Mivel állampapírban tartom a megtakarított pénzem nagy részét, sokat buktam rajta (sokkal jobban jártam volna Euróval a párnacihában). Azokról már nem is beszélve, akik bankban tartják a pénzüket, ott még nagyobb a bukás.
bagira
2020. június 26. 10:45
Kamatcsökkentés jó gazdasági helyzetet mutat, ballibsiket kitöri a frász. Még hangosabban hazudják hogy az ország összeomlik.
KannibálTatárÚr
2020. június 26. 09:21
Az alapkamatnak le kell menni -2%-ra. Mindjárt veszek fel tőlük egy milliárd kölcsönt. És a gazdaság peregni fog! Nagy lesz a kereslet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!