Kedden is extrém erős UV-sugárzás lesz

2020. június 29. 17:34

Napközben, 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást, és mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használata.

2020. június 29. 17:34

Kedden is extrém erős lesz az UV-sugárzás – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésükben azt írták: kedden a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,4-es (extrém) UV-B-sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Azt kérik, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Napközben,11 és 15 óra között kerülni kell a napozást, és mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használata.

A várható UV-B-értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b weboldalon. Zivatarveszély miatt csak két megyére – Szabolcs-Szatmár-Beregre és Hajdú-Biharra – adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb 25-31 Celsius-fok között várható.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. június 30. 11:15
Én nem néztem konkrétan utána, de egyes ismerőseim az mondják, hogy vannak olyan megfigyelések, tanulmányok (állítrólag a NASA-nál is), melyek szerint a Nap melegszik egyre jobban a benne végbemenő termonukleáris folyamatok következtében. Egyre több hőt sugároz. Vagyis a nagy klímavédelmi szlogenek teljesen értelmetlenek. Ha lemondunk minden energiafelhasználásunkról, és egy gyufát sem gyújtunk meg soha többé, akkor is egyre melegebb lesz a Föld, mert a felmelegedés oka maga a Nap. Mondom, én nem néztem utána, tehát lehet, hogy tévedés, amit leírtam, de ez is egy elmélet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!