Tuzson: Újabb 2700 munkahely jön létre a gödi Samsung gyárban

2020. április 22. 08:49

A gyár jelenleg 1600 embernek ad munkát, de hamarosan fejlesztik az üzemet, így 4300-ra nőhet a ott foglalkoztatottak száma – mondta el az államtitkár.

2020. április 22. 08:49

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a kormány által kijelölt első gazdasági övezetben megvalósuló tervekről. Hozzátette, hogy a rendelet értelmében a kijelölt gazdasági övezetből származó adóbevételeket elsősorban a terület környékére kell költeni, így a Gödön, Csomádon és a Dunakeszin élők érdekeit is figyelembe kell venni. A kérdés arról szól, hogy ezt az összeget ki fogja elkölteni, a városvezetés vagy a „nagyobb kitekintéssel rendelkező” megye, vagyis komplexen kell kezelni ezt a kérdést- jegyezte meg.

Arról is beszélt, hogy amikor Magyarországon ezrek veszítik el a munkájukat a járvány miatt, nagyon fontos, hogy azokat a helyeket a kormány megpróbálja megerősíteni, ahol új munkahelyek jönnek létre. Erről szól a kormány gazdaságvédelmi akcióterve, amely a nemzetgazdaság 18-20 százalékát „megmozgatja” – hangsúlyozta.

A Samsung-gyár fejlesztése 400-500 milliárd forintba kerül, ezzel ez az egyik legnagyobb fejlesztés az országban. A beruházás egyben technológiai váltást is jelent, hiszen elektromos autókhoz gyártanak akkumulátorokat az üzemben – ismertette. Kérdésre elmondta azt is, a különleges gazdasági övezetek létrehozása egy lehetőség, amivel a kormány segíteni tud azokon a területeken, ahol munkahelyteremtés zajlik. Ez egy gazdaságvédelmi lépés – hangsúlyozta.

Hozzátette, egyelőre egy ilyen övezet van, de a lehetőség nyitva áll, hogy továbbiak jöjjenek létre. Az államtitkár az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta azt is, egyéni politikai érdekek sem írhatják felül a munkahelyteremtés fontosságát. Hozzátette, hogy Gödön jelenleg kaotikus politikai viszonyok vannak, hiszen az ellenzéki polgármester – korrupció vádjával – feljelentette a két alpolgármestert, és viszont. Ez nem kedvez a munkahelyteremtésnek, és 4600 ember megélhetése nem kerülhet veszélybe emiatt – fogalmazott Tuzson Bence.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. április 23. 10:48
A vírus önmagában katasztrófa, de ennek leple alatt most lerabolnak minden olyan magántulajdont, amire régóta fájt a foguk. Állami tulajdonba veszik, majd aztán oda adják rokonnak, barátnak, stómannak, saját lábnak, kollaboránsnak. Nyilván pénzt lát benne a nagy harcos. Egyrészt adót von el az önkormányzattól és a területre is igényt tart, másrészt pedig beruház a területen, persze hazabeszélve. Őszerinte így kel ezt csinálni! Kellett neki a korlátlan hatalom, mert ugye ez projekt is a vírus elleni harchoz tartozik!...
remenyjo
2020. április 22. 18:20
Miért baj ha több település részesedik a pénzéből elvégre az emberek életminősége javul mindegy mopilyen párti nem ?
Agnieszka
2020. április 22. 16:51
A Mi Hazánk hiányzott a Fidesz szavazatokból, de ez innentől annyira átcsúszik konkrétumokba, h. ha már egyszer sem mentem el közmeghallgatásra, bár volt olyasmi, amit személyesen és írásban is válasz nélkül tettem szóvá (az egyik temetővel kapcsolatos szerintem botrányos körülmények) akkor itt már nem folytatnám,. egy feltehetőleg szintén gödivel. Reménykedjünk, h. majdcsak elmúlik a vészhelyzet, a kedélyek megnyugszanak és jövőre ez már csak egy történet lesz!
Agnieszka
2020. április 22. 13:44
Más: sem az előző, sem a jelenlegi vezetés alatt NEM igazán tapasztaltam az édekképviseletemet, sőt. A Tuzsonban viszont megbízom. Az egész a vészhelyzet végéig tart, a pénzt a vészhelyzet kezelésére lehet használni, szóval szerintem túl van a felhördülés játszva. A veszélyeztetettek ellátásáról szóló részét a kommentemnek, v. hiszed, v. nem. Legyünk őszinték, mindegy. Aggályosan szoktam ragaszkodni a történeti hűséghez. Az egyik hölgy sződi volt, mint mondta. Érdekes felállás. Élelmiszert kétszer kértünk, a dunakeszi Tescoban vásárolnak, most már megoldjuk saját erőből, patikát ma lesz harmadszor, de ezt is csak vészhelyzetben fogjuk, a fiunk Pestről átveszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!