Kedden újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

2020. április 23. 10:21

Szigorú, minden munkatársra érvényes higiéniai és egészségvédelmi intézkedéseket vezetnek be.

2020. április 23. 10:21

A Mecedes-Benz kecskeméti gyárban április 28-tól fokozatosan újra indul  termelés, először egy műszakban folyik majd a munka. A gyártás újraindításánál szigorú, minden munkatársra érvényes higiéniai és egészségvédelmi intézkedéseket vezetnek be, a munkatársak védelme és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében – közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

A Daimler AG március 17-én döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén. Az intézkedés érintette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát is, ahol a legtöbb területen szintén felfüggesztették a munkát március 20-tól.

Áprilisra – a gyártás leállásának időszakára – nem fizetik ki az úgynevezett jelenléti bónuszt. Minden munkatársának alapbérét, valamint a 2018 végén kötött bérmegállapodás további elemeit – az ideiglenesen bevezetett egy-, illetve kétműszakos gyártás ellenére – sikerült a gyár újraindítását követően is változatlanul megőrizni.

(MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. április 23. 13:13
Lassan mindenütt kezd visszaállni a termelés. A vendéglátók még várjanak csak egy ideig.
Frankie Bunn
2020. április 23. 11:55
Megyek veszek is egyet... :DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!