Mindössze 5-en támogatták Eszenyi pályázatát a Vígszínház társulatából

2020. március 11. 21:43

Eszenyi Enikő a pályázata ismertetése után sem kívánt válaszolni a társulat kérdéseire – állítja a színházi dolgozók szakszervezetét vezető Csőre Gábor.

2020. március 11. 21:43

A beérkező 118 szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták a társulatból a színház igazgatói posztjára pályázók közül – írja az Index. 

Az ügy előzménye az, hogy az igazgatóválasztás miatt a fenntartó önkormányzat szakmai bizottságot hívott össze, amibe a színháznak is delegálnia kell egy tagot, aki a társulat véleményét hivatott képviselni. A bizottsági tag megválasztása a lapnak nyilatkozó dolgozók szerint közel sem zajlott titkosan és zökkenőmentesen, az első körben pedig nem is hozott eredményt. A második fordulót Hegyi Barbara nyerte meg. 

Hegyi közölte: bár nem hozhatja nyilvánosságra a vezetésre beérkezett pályázatokat, mégis mindent megpróbál majd, hogy megismerhesse a társulat véleményét. Eszenyi Enikő erre válaszul a faliújságon jelezte: nem megengedett a pályázatok nyilvánosságra hozatala. Ugyan Hegyi Barbara szeretett volna társulati ülést összehívni, az Indexnek nyilatkozó Csőre Gábor szakszerevezeti vezető azt mondta: az igazgatóság nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel. A szakszervezet ezért nyílt toborzóval egybekötött ülést hívott össze, amin mindhárom pályázó – Eszenyi Enikő, Rudolf Péter és Csányi János – részt vett. Minden pályázónak húsz perc állt rendelkezésére az elképzelései ismertetésére. Csőre Gábor szerint Eszenyi Enikő kivételével mindenki válaszolt a társulat kérdéseire. 

A színházigazgatóság ugyanakkor jelezte Csőrének: jogilag aggályosnak tartják a hivatalos szavazást, ugyanakkor a hatályos jogszabály lehetővé teszi, hogy a társulat közölje Hegyivel, hogy kit támogat. Ezzel a lehetőséggel 118-an éltek, így alakult ki a fentebb már ismertetett szavazati arány. 

A minisztériumi küldöttből, a Színházművészeti Bizottság delegáltjaiból, a fővárosi önkormányzat képviselőiből, valamint Hegyi Barbarából és Csőre Gáborból álló szakmai bizottság végül Eszenyi pályázatát támogatta. A főváros nem sokkal ezután bejelentette: vizsgálatot indítanak az Eszenyi Enikőt illető vádak valóságtartalmának kiderítésére. 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. március 13. 16:57
Tájékozatlan vagy kispöcörő! "KÉZBE ÁLDOZTATÁS" EDDIG IS VOLT=!!!) A II.VATIKÁNI ZSINAT ÓTA LEZÁRÁSA, TEHÁT 1965 ÓTA MINDENKÉPPEN. AMI ANNYIT TESZ: AZ ÁLDOZÁSHOZ JÁRULÓ HIVŐ ELŐRENYÚJTOTT NYITOTT JOBBKÉZZEL JELEZTE, HOGY "KÉZBE KÉRI A SZENTOSTYÁT" ÉS ODA IS KAPTA. AZ A HIVŐ PEDIG--MINT ÉN IS--MYITOTT SZÁJJAL ÉS NEM ELŐRENYÚJTOTT KÉZZEL JELEZTEM, HOGY ÉN AZ ÁLDOZTATÓ PAPTÓL A SZENTSÉGET--EUCHARISTIÁT--NYELVRE KÉREM. ÉS NYELVRE IS KAPTAM. MOST A JÁRVÁNY ALATT TEHÁT "NYELVRE" A PAP NEM ADHATJA JÉZUS SZENT TESTÉT, HANEM KIZÁRÓLAG KÉZBE. Ha majd elmúlik a járvány, akkor visszatérhet az a rendeszer, hogy aki kézbe kéri kézbe kapja, aki nyelvre az nyelvre. NEM VAGY TE OLYANNYIRA SEGGHÜLYE BAZZDMEG, HOGY EZT NE FOGD FÖL...ANGYALBÖGYÖRŐ!
istvanpeter
2020. március 12. 20:21
Tipikus bolsevik hadjárat, amit maguk a vörös brigádok szerveznek.
syphax
2020. március 12. 18:58
A Mandiner NEM ENGEDTE MEG NEKEM, HOGY A PÜSPÖKKARI RENDELKEZÉST RÉSZLETESEBBEN ÉS PONTOSABBAN IDÉZZEM--AZ MKPK MÚLT HETI, TAVASZI ÜLÉSÉRŐL.
syphax
2020. március 12. 18:52
"kérjük a pap testvéreket, hogy a szentmisék előtt és után fertőtlenitsék kezüket vagy virusok ellen hatékony folyékony kézfertőtlenitő szappannal, vagy alkoholos kézfertőtlenitővel"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!