Megszűnt az ellenzéki együttműködés Kaposváron

2020. február 17. 08:28

Közös frakciót sem akarnak az ellenzék politikusai – értesült a kapost.hu.

2020. február 17. 08:28

A kapost.hu arról írt, hogy az ellenzéki pártok – az LMP kivételéve –  elküldték kilépési nyilatkozataikat a Kaposváriakért Egyesületnek, ezzel a megszűnés szélére sodródott a tavaly októberi választásokra létrehozott ernyőszervezet. A hivatalosan civil szervezetnek bejegyzett egyesület taglétszáma tíz fő alá csökkent, a törvény értelmében még fél évük van arra, hogy a taglétszámot feltöltve tovább folytassák működésüket. Mint ahogy a somogyi lap megírta, az érintett pártok – DK, MSZP, Jobbik, Momentum –helyi képviselői szerint a korrekt, harmonikus viszony fenntartása mellett sem akarnak egy közös ellenzéki frakciót létrehozni.

Az ellenzék között harmonikus az összhang. … Az együttműködéshez nincsen szükség frakció alakítására. Bizonyos eljárásjogi, technikai szempontokon kívül semmi sem indokolja frakció alakítását. Ebben az esetben nagyobb az ellenzéki képviselők mozgástere politikai szempontból is. Az ellenzéki egységet nem a frakció léte, hanem a közös munka, a közös együttműködés bizonyítja. Ezzel nemcsak az önkormányzati képviselők, hanem a helyi ellenzéki pártok vezetése is egyetért” – írták közös levelükben a Momentum, a Jobbik és a DK képviselői. Akik a portál szerint hozzátették: „A Kaposváriakért Egyesületet – meghallva a választók kívánságát, hogy közösen vállaljuk a küzdelmet a Fidesszel szemben – az ellenzéki pártok alakították ugyanúgy, ahogy azt az ország számos más városában és kerületében is tették.”

Ismeretes, a várost Szita Károly, a Fidesz politikusa irányítja, jelentős testületi többséggel a háta mögött.

(Mandiner)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2020. február 17. 12:29
És akkor még sem qurcsány mája, sem dzsordzs bácsi feldobott pacskere nem játszik. Még. De 2022-ig bármelyik vagy mindkettő megtörténhet.
péterx
2020. február 17. 09:24
Mindegy hogyan, de az ellenzéki összevissza fogás életképtelen. 2022-ben lesz maximum annyi szavazatuk mint októberben volt, ha addig a gyatrácska tényleges teljesítményük fel nem nyitja szavazóik szemét.
Berecskereki
2020. február 17. 09:23
Összefogtak, hogy szétváljanak. Micsoda egy társaság! A koncért megeszik egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!