Jobbik-DK konfliktus mentén szakadhat az ellenzék?

2020. február 07. 10:59

A DK kitart a közös választási lista mellett, a Jobbik viszont nem kér Gyurcsány Ferencből.

2020. február 07. 10:59

A DK kitart a közös választási lista mellett, a Jobbik viszont nem kér a DK elnökéből, Gyurcsány Ferencből – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője pénteken az M1 aktuális csatornán. Az elemző szerint mosolyogtató a két párt elnökének üzengetése: Jakab Péter, a Jobbik új elnöke mazsolához – egy szerinte nagyon megosztó élelmiszerhez – hasonlította a DK-elnököt, aki válaszul rossz cukrásznak nevezte Jakab Pétert. Tóth Erik közölte, az ellenzéki térfélen komoly probléma lehet, hogy minden ilyen vita, veszekedés azt üzeni a választóknak: az ellenzéki pártok nem kormányzóképesek.

Hozzátette, az ellenzéki pártok igyekszenek azt a látszatot kelteni, hogy a 2022-es országgyűlési választásra közös listával készülnek, de egyértelmű, hogy inkább abban érdekeltek: ne alakuljon ki egy közös lista, helyette legyen egyetlen olyan kiemelkedő párt, amely domináns lehet közöttük. A vezető státuszra jelenleg a Momentum Mozgalom és a DK törekszik – közölte. A jelenlegi folyamatokból arra lehet következtetni, hogy a következő két évben a magyar belpolitika része lesz az ellenzéki összefogásról szóló vita – mondta az elemző, megjegyezve, az ellenzéki összefogás kérdését relevánsan a tavaszi, nyári tisztújítás után lehet majd tárgyalni.

(MTI)

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. február 08. 23:04
Az "elemző" csupán egy fizetett fideszes propagandista, a Fidesz érdekei szerint "elemez", ez a munkája, ebből él.
Akitlosz
2020. február 08. 23:02
"Jobbik-DK konfliktus mentén szakadhat az ellenzék?" Mert mikor volt egységes az ellenzék? Úgy kb. soha.
Newman
2020. február 08. 01:28
Ezek ugyanazok, nem szakad itt semmi! Színház a hatalomért :))
Lion
2020. február 07. 12:47
Műbalhé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!