Fidesz: Magukra hagyták a fertőzést kapott embereket Budaörsön

2020. január 20. 07:22

Tucatnyi emberből többen maradandó károsodást szenvedtek akkor, amikor szemészeti beavatkozáson jártak Budaürs egészségügyi központjában.

2020. január 20. 07:22

A Fidesz szerint magára hagyta azt a 12 beteget Budaörs város vezetése, akik a város magánkézben lévő egészségügyi központjában szenvedtek el súlyos fertőzést szemműtét közben, még karácsony előtt. Czuczor Gergely, a városi Fidesz-csoport elnöke vasárnap a Budaörsi Egészségügyi Központ előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az érintett betegeken további szemműtéteket kellett végrehajtani a Szent János Kórházban, ahol több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást fog elszenvedni.

Hozzátette, hogy a műtétet követő két hétben senki sem kereste fel a betegeket az intézmény részéről, ezért Budaörs polgármesterének, Wittinghoff Tamásnak még január elején kérdéseket tett fel a helyi Fidesz az üggyel kapcsolatban, amelyekre csak részben kaptak választ.

Ezért most a nyilvánosság bevonásával fordulnak ismét a polgármesterhez. Egyebek között szeretnék megtudni, hogy tervezi-e a város vezetése felülvizsgálni az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. üzemeltetési szerződését, amelynek vezetői a polgármesterrel baráti kapcsolatokat ápolnak – mondta Czuczor Gergely. Szeretnének választ kapni arra is, hogy tervezi-e a város vezetése a betegek felkeresését és segítségnyújtás felajánlását a részükre.

Czuczor jelezte: felvetik azt is, hogy mivel a Jump Consulting Kft. üzleti beszámolója szerint a cég 2016 és 2017 közötti 177 millió forintos nettó árbevétele 1377 millió forintra emelkedett egy év alatt, nem lenne-e érdemes az egészségügyi intézményt ismét városi üzemeltetésbe venni. A városi Fidesz vezetője beszélt arról is, hogy az egészségügyi központ közleményben kért csak elnézést a betegektől, és január eleje óta egyesével hívogatja be a sértetteket, hogy peren kívül megegyezzen velük. 2019. december 15. óta az egynapos sebészeti részleg nem kapott engedélyt az ÁNTSZ-től további műtétek elvégzésére – fűzte hozzá Czuczor Gergely.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepurneu
2020. január 21. 06:04
M︆︆︆︆︆o︆︆o︆︆︆︆︆X︆i︆︆︆.︆︆n︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:06
M︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
penciworl
2020. január 20. 20:03
M︆︆︆o︆o︆X︆︆︆︆︆i︆︆.︆n︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
tindentnet
2020. január 20. 15:03
M︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆X︆︆︆i︆︆︆.︆n︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!