Budaörs: eljárás indult az egynapos sebészettel kapcsolatban

2020. január 23. 08:52

Több páciens látása súlyosan károsodott, miután szemészeti beavatkozáson jártak Budaörs egészségügyi centrumában.

2020. január 23. 08:52

A Pest Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az Érdi Járási Hivatal eljárást indít a budaörsi szakrendelő egynapos szemészeti sebészet működési engedélye vonatkozásában.

Mint a kiadott közleményből kiderült, a „Budaörsi Egészségügyi Központban történt decemberi szürkehályog műtétek során kialakult fertőzéses megbetegedések” miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által felkért országos szakfelügyelők vizsgálták az „intézményben zajló szemészeti ellátás” körülményeit. Ennek során a felkért szakemberek további hiányosságokat „tártak fel a budaörsi szakrendelőben, ezért az Érdi Járási Hivatal az egynapos szemészeti sebészet működési engedélye vonatkozásában eljárást indít.”

A várható következményről nem szólt a közlemény, de valószínűleg felfüggesztik az egynapos sebészetre szóló engedélyt az esetek teljes kivizsgálásának idejére. A fővárosi kormányhivatal korábban azt közölte, hogy a fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások be nem tartása okozta, és a hiányosságok miatt ötmillió forint egészségügyi bírságot szabott ki.

Ismeretes, decemberben több olyan szemsebészeti beavatkozás történt Budaörsön, ami miatt ember szeme maradandó látáskárosodást szenvedett. A Fidesz szerint a város vezetése magára hagyta a pácienseket, akikkel az önkormányzat szerződött partnere peren kívül próbál megegyezni.

Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere egy Facebook-posztban arról írt: szervezett és törvénytelen akciókkal akarják ellehetetleníteni a város egészségügyi intézményét. Arról nem ejtett szót, hogy találkozott-e a szerencsétlenül járt emberekkel.

(MTI, Mandiner)
 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2020. január 23. 16:48
Budaörsi műtőt úgy fertőtleníti az üzemeltető, hogy 3 nap múlva is megtalálta az ÁNTSZ a kórokozót! Ilyen amikor az EÜ ellátásból nyereséget akarnak kivenni!
LPJ52
2020. január 23. 13:26
Az "üzletembereket" nem szabad az egészségügybe engedni,mert a profit érdekében minden szakmai és emberi tényezőből az olcsót adják.A következményért természetesen nem vállalják a felelősséget.Minden üzletember gazember!
nemecsekerno_007
2020. január 23. 11:43
Látom már a ballibek is koteókat gyártanak :)))) Mégis csak emberek ők is :)))))
BőröndÖdön
2020. január 23. 11:07
Egy műtős rosszul mosott kezet,naná,hogy az állampárt nekimegy a Wittinghofnak...undorító pártállam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!