Felmondási hullám indult a Szent Margit Kórházban

2019. december 18. 07:58

Csókay András idegsebész szerint Imreh Domonkos főorvos elbocsátásával megindult a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása az intézményben

2019. december 18. 07:58

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali vizsgálatot rendelt el a Szent Margit Kórházban, miután Imreh Domonkos főorvos elbocsátását követően további hét sebész orvos távozott az intézményből. Csókay András úgy véli, megindult az 50-es évek mintájára a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása – írja a Magyar Nemzet.

A kórház főigazgatója, Badacsonyi Szabolcs, aki 1998-tól 2010-ig volt az SZDSZ önkormányzati képviselője a III. kerületben, 2009-ben az SZDSZ elnöki posztjáért is elindult, de Retkes Attilával nem bírt el.

November 29-i döntésének következményeként azonban – miután Imreh Domonkos osztályvezetőt felmentette a további munkavégzés alól – az intézmény sebészeti és annak ügyeleti rendje gyakorlatilag összeomlott. Az akkut ügyeletet lemondták, számos műtétet pedig elhalasztottak, ezzel egyidejűleg komoly veszély fenyegeti Óbuda-Békásmegyer, illetve az agglomeráció mintegy 180 ezer fős lakosságának sürgősségi ellátását.

Rendkívüli képességű, innovatív sebész” – mondja az elbocsátott Imreh Domonkosról Csókay, aki szerint a menesztett főorvos kitűnő vezető, hiszen amikor 2009-ben a balliberális kormány felszámolta a jól működő Szent Margit Kórházat, ő tartotta életben a sebészetet, és építette újra 2013-tól. Személye és osztálya az elmúlt években sem titkolta jobboldali keresztény irányultságát. „Megindult az ­50-es évek mintájára a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása” – fogalmazott Csókay András.

Kifejtette: sok intézményből a balliberális kórházvezetők igyekeznek eltávolítani azokat, akik keresztény és nemzeti gondolkodású orvosok, miközben fennhangon szidják a magyar egészségügyet, amelyet már régóta ők tesznek tönkre.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta: „az Országos ­Onkológiai Intézet felelős vezetőjeként huszonhat esztendőn át egyszer sem tűrtem el, hogy visszaéljenek a betegek szenvedéseivel, hogy hecceljék őket, alaptalan félelmeket gerjesszenek és felkorbácsolják a szenvedélyeket. Minden munkatársamnak, mielőtt felvettem, azt mondtam, két feltétel létezik: a szakmai és az emberi kiválóság, világnézettől függetlenül. Másnak a kórházban nincs helye. Nem lehet átpolitizálni, mert a betegség nem válogat a balliberális vagy a nemzeti érzelmű páciensek között. Miniszterként sem gondolom másként. Minden vizsgálatot igénylő ügyben, így a Margit-kórházban történtek esetében is a vizsgálatot elrendelem.”

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2019. december 18. 21:57
Csókay prof jól ismeri a helyzetet, s köszönet illeti, hogy felemeli a szavát az újjáéledt SZDSZ-es arrogancia ellen.
Mich
2019. december 18. 12:58
Elkezdődött a libsibolsi gyilkolászás.
Türelem
2019. december 18. 12:54
A Szent Margit Kórházat azonnal ki kell nevezni pártkórházzá, s minden ellenzéki párt vezetőjét, tagját ott kell kötelezően ellátni. A fővárosban és országszerte kórházi vezető és orvos csak balliberális párttag lehet. A többit ki kell rúgni. A betegfelvételin csak zsidókat veszünk fel. De mit csodálkoznak a fideszesek, egy tehetségtelen senki, Balog vezette évekig az EMMI-t, koncepciótlanul és gyáván, nyusziként, s a Fidesz a kormányzás szintjén ezt nyusziságot hozza nap mint nap, lassan már nem marad szavazójuk. Kinek a fogja Orbán? Egyébként meg jut eszembe, a korrupt, "tíz százalék", elhunyt, egykori pécsi polgármester, Toller László városvezetőként többször megszégyenítette keresztény mivolta okán Papp Lajos szívsebészt. Ám amikor kardiológiai beavatkozásra szorult, ragaszkodott a szakember Papp Lajoshoz, s nem kommunista kardiológushoz feküdt be. Papp Lajos esküjéhez híven , emberként segített. Senki se visongjon itt a műveletlen, képzetlen, bunkó balliberális harci kutyák közül, még friss az emberek emlékezetében a fideszes betegeket megölni óhajtó szadeszos orvos története, a primitív Mesterháziról nem beszélve. A kormány, az ország, a társadalom szégyene, hogy nem akadályozta meg a liberálnácik, a Kun Béla, Szamuely Tibor utódok hatalomra kerülését, őrjöngését, pusztítását. Mi kell még Nektek, ott a lakótelepeken élő - közte békásmegyeri - kedves barátaink ahhoz, hogy Ti is felébredjetek? Érintett kerületi betegek, potenciális, ellátásra várók! Ti mikor mentek az utcára, s követelitek az emberellenes kórházigazgató azonnali leváltását? Minden kórházigazgatót, de iskolait is azonnal ki kell rúgni, ha bármilyen formában is kifejezésre juttatja politikai hovatartozását,oldalaktól függetlenül.
eresgé
2019. december 18. 12:53
Nem értem a balosok izgalmát szerintem vigyék valami színházba, vagy a HVG szerkesztőségébe a grószmuttert vagy a gyereket, ok mindenhez értenek az újságírás és a színház baloldali műfaj - kertésznek is bárki elég.. De tényleg, mi ez a nagy izgalom? Örülniük kéne, hiszen még Balogh kinevezett vagy 2 éve egy baloldali doktorkát (felfele buktatás, csak beteghez ne érjen?), aki valszeg eddig ült a seggén és most, hogy jöttek az elvtársai vérszemet kapott és nagy elánnal - ahogy szokták (konszenzussal - ez a szóhasználatukban lassan 1919 óta azt jelenti azt jelentette azt csinálod amit én mondok vagy falhozállítunk, leverjük a vesédet vagy csak simán - el lehet innen menni) nekiállt okoskodni meg átszervezni - és a legjobb orvosok úgy döntöttek - anyátok és felálltak? És kiderül a legjobb orvosok között sok a jobbos? Jajaja meg a mérnökök közgazdászok asztalosok kőművesek között is mennyi van :D Csak szerencsére most nem 98-at meg 2008-at irunk amikor a legjobb szakembereknek vissza kellett nyelni az epét amikor az ömlengésüket hallgatta. Ma vannak lehetőségek és egyre jobban számit a szorgalom tudás. A libsiket hirtelen orrbagyűrte a kivágódó lengőajtó és beköszönt a valóság nagybácsi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!