Dömötör Csaba: Jövőre jelentősen csökkennek a kisvállalkozások és a kétgyermekesek adóterhei

2018. december 31. 12:13

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a kormány adócsökkentési terveiről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. Dömötör Csaba elmondta, a rendvédelmi szervek dolgozóinak béremelésére is számítani lehet, és emelkedik a minimálbér is.

2018. december 31. 12:13

A kormány alapvető céljai 2019-ben is változatlanok: a cél egy erősödő, gyarapodó ország, amely képes fenntartani a biztonságát - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján. 

„Egy olyan ország, ahol a munkát megbecsülik, a gyermeket nevelő családok támogatást kapnak, és ahol minden társadalmi csoport tehet lépéseket előre. Egyszóval egy olyan ország, amelyre mindenki büszke lehet" – fogalmazott Dömötör Csaba.

Kiemelte: Magyarország erősödő gazdasággal vág neki az új évnek, az öt százalék körüli növekedés fontos területeken tesz lehetővé pozitív intézkedéseket 2019-ben.

A családtámogatások további bővülésével a kétgyermekesek adókedvezménye havi negyvenezer forintra nő, és a decemberben kibővült otthonteremtési program által többen tudják majd igénybe venni az államilag támogatott kedvezményes otthonteremtési hiteleket; mondta.

A minimálbér 149 ezer forintra és a szakmunkás minimálbér 195 ezer forintra növelése jövőre a munkaadók és a munkavállalók megegyezésén alapul, a nyolc százalékos növekedést 2020-ban is ugyanekkora emelés követi majd - hangsúlyozta Dömötör Csaba. 

Emellett a kormány a munkaadói adók további csökkentésével is segíti vállalkozásokat abban, hogy továbbra is tudják növelni a béreket. Csökken a kisvállalkozások adója is, bővül az alanyi áfamentesek köre és többen választhatják a kedvező kisvállalkozási adózási formát, a kivát; tette hozzá. 

Dömötör Csaba a szociális terület egyik legfontosabb változásaként említette azt, hogy havi százezer forintot kaphatnak azok, akik súlyos fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg gyermeküket otthon ápolják, januártól pedig 15 százalékkal nő az otthonápolási díj, ami 2022-ig összesen 30 százalékkal emelkedik majd. 

Folytatódik a rendvédelmi dolgozók béremelése, ami a januári öt százalékos béremeléssel együtt átlagosan 50 százalékos növekedés a 2016-2019-es időszakra. 

Mindezek mellett 2,7 százalékkal nőnek a nyugdíjak, folytatódik az ápolók béremelése az év folyamán és húszezer forintig minden online utalás mentesül a tranzakciós illeték alól; mondta.

(MTI)

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Edvind Johnsson3.0
2019. január 01. 00:31
Minden kedves és kedvetlen fórumtársamnak, de elsősorban a Mandiner munkatársainak (hiszen nélkülük nem lenne vidulás) Boldog Új Évet kívánok!
tabakur
2018. december 31. 15:43
Egy kicsit trolkodok. Erősödő gazdaság: 2010-2018-ig ÁTLAGBA 2"% Munka megbecsülése, munkabér növekedés: 2010-270Ft/euró 2018: 320 Ft/euró Ennyivel csökkent az emberek pénzének az értéke. kkv támogatása. A rendszerváltás óta vállalkozok de igazából eddig egy kormány sem támogatta a kkv-kat ,2,7%-os nyugdíjnövekedés mikor 3% fölött lesz az infláció.
OberEnnsinnen
2018. december 31. 14:52
Amit a kormány épít a hét nappalain, azt a hétvégékestéi-éjszakái lepusztítják, a fiatalok lelkében., mentalitásában, triplán! Ebből nem lesz családközpontú társadalom. TÖRVÉNYEKKEL NAGYON GYORSAN RENDET KELL TENNI! FIZESSENEK A DISZKÓ-, FILM-, TÉVÉ-, MÉDIAHIÉNÁK, PROGRESSZÍV ADÓKAT. Az élő műsorok/zenék pedig legyenek adómentesek. (Ezek alatt a hiénák alatt a talmudi Rothschild-kör és keresztény csatlósaik értendők.) Ezek a fehér embert pusztító szövetkezések. Első helyen a családot, ez a csomópont. Tönkretenni a fiatalok gondolkodását. A kultúra lényegében megszűnt, a züllés napról napra mélyebbre taszítja a fehér embert... "Azok propaganda-eszközei, akik ma a világuralmat gyakorolják, kimeríthetetlenek. A tévé és a mozi által egy speciálisan létrehozott és terjesztett történelmi alkultúrán keresztül manipulálják a tudatot, az érzelmekre hatva. Különösen az ifjú nemzedékeket az iskolában kezdve agymosásnak vetették alá, morbid történetekkel öntözve őket, hogy leigázzák a véleményalkotási szabadságukat." Elvenni az emberek önazonosságát, bábukká torzítva gondolkodásukat.
Gerzsonka
2018. december 31. 12:54
Valahogy természetesnek vesszük, hogy a kormány jól végzi dolgát és így év végén nem jut eszünkbe megköszönni vezető politikusainknak az áldozatos munkát. Én ezúton köszönöm meg Orbán Viktornak és csapatának azt a hősies kiállást, áldozatos feladatellátást, minek eredményeként Magyarország szó szerint minden tekintetben felfelé ívelő pályára állt. Ezt nagyon komolyan írom, mert vállalkozásom eredményén is jól érezhető a már nem csak statisztikákban de pénztárcákon is tetten érhető társadalmi és gazdasági értelemben vett pozitívum. Ugyan akkor mindenképpen el kell pazarolni egy ide illő eszmefuttatást azokra a szociopata rothadékokra, ballib, bolsevik és egyéb, újnyilas kis patkányokra, akik egész évben csak gyűlölködtek, uszítottak és minden józan, normális törekvésnek betartottak, vagy betartanak, ha tehették volna Tehát mintha Golyófogú Tony a Blöffben ezt nekik címezte volna: "Szóval, ha nem tévedek, te vagy a főfasz. És azok ott kétoldalt a golyóid. Kétféle golyó létezik, a bátor bikagolyó, és a löttyedt kis buzigolyó. A farok, mint olyan célratörő, és tisztán látó. Csak nincs agya. Amint punciszagot érez, rögtön akciózni akar. Téged is megcsapott a jó öreg punciszag, és hozzád csapódtak a csökött kis golyóid, hogy egy jót bulizzatok. De te összekeverted a szezont a fazonnal. Itt bizony nincs punci. Csak azt fogod kívánni, bárcsak puncid lenne. És akár egy pöcs, elkezdesz tökölni. Lankad az érdeklődésed. A két kis golyód veled együtt megy össze. Továbbá az a tény, hogy másolat van a pisztolyodra vésve. És az, hogy Sivatagi Sas 0.50 van az enyémre vésve. Sajnos további összehúzódásra készteti a díszes golyóállományodat. Hát akkor. Kapjátok be!" BUÉK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!