Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Emmi: Erősödik a szociális biztonság 2019-ben

2018. július 16. 10:59

Tovább nő többek között a családok, a megváltozott munkaképességűek, a nevelőszülők és a felzárkózást segítő intézmények támogatása.

2018. július 16. 10:59

A 2019-es költségvetés nyomán tovább erősödik a szociális biztonság Magyarországon – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Fülöp Attila a Budapesti Református Cigány Szakkollégiumban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ez azt jelenti, hogy tovább nő többek között a családok, a megváltozott munkaképességűek, a nevelőszülők és a felzárkózást segítő intézmények támogatása.

Az elmúlt két kormányzati ciklus intézkedései nyomán egyre kevesebben szorulnak rá az állam támogatására; a korábbi félmillióról mára 386 ezerre csökkent a mélyszegénységben élő emberek száma Magyarországon – tette hozzá.

(MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ápolt
2018. július 16. 13:56
Társadalmi felzárkózásról úgy nem beszélhetünk máig ha vannak olyan önkormányzati működésű hotelek az országban ahol közmunkás szerződéssel és egyszerűsítettel alkalmazzák a szakképzett masszőrt,pincért,szakácsot és mindenkit a hotelen belül.A közmunkás szerződésben pedig segédmunkásnak van feltűntetve. Az egyszerűsített után még a kisember fizessen 40 ezret a NAV felé,ez jött ki a tavaszi adótervezet során.A hotel a Békés megyei Füzesgyarmaton található,Thermál Gara hotel,egy a sok közül az országban.Mindenkit évekig közmunkás és egyszerűsítettel akarnak itt foglalkoztatni?Bár most hallottam mint ha 20 dolgozót felvett volna a hotel üzemeltető.Kérdés miként vette fel őket és eddig miért nem vett fel senkit ott a hotel üzemeltető?A mosodások a gyógyászathoz tartoznak mert az is önkormányzati mint a hotel.De a mosodások is csak közmunkásként vannak.Az ország munkavállalói kiszolgáltatottak egyre jobban,nem hiába nagy a kivándorlási hullám.A Gara hotel a masszőrt is közmunkabérre jelentették be és közmunkabért és egyszerűsítetett kapott,ez egyik se sok és megalázó.A hotelben mindig nagy a munkaerőhiány.Szállás mellett oda senki ne menyjen melózni,mert azt mondják neki hogy ingyen szállást kapott és még enni is.
farkasflori a vizicsoda
2018. július 16. 11:11
https://index.hu/kulfold/2018/07/16/ongyilkossag_eu_statisztika/ Litvánia és Szlovénia után Magyarországon követik el a legtöbb öngyilkosságot https://24.hu/belfold/2018/07/16/lakashitel-torlesztoreszlet/ Rég nem látott emelkedésnek indultak a lakáshitelek törlesztői https://24.hu/fn/gazdasag/2018/07/14/tuzifa-az-arak-az-egekben-az-egy-csaladra-juto-tamogatas-kevesebb-mint-2011-ben/ Tűzifa: az árak az egekben, az egy családra jutó támogatás kevesebb, mint 2011-ben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!