Kövér: Fenntartható megoldást kell találni a migrációra

2018. március 02. 12:35

Olyan megoldást kell találni a migrációra, amely nem szétosztja, hanem megelőzi az Európára háruló migrációs nyomást – mondta Kövér László.

2018. március 02. 12:35

Az európai polgárok életét alapjaiban érintő migrációs válságra olyan fenntartható megoldást kell találni, amely nem szétosztja, hanem megelőzi az Európára háruló migrációs nyomást – mondta Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke pénteken Budapesten. 

A politikus a visegrádi államok házelnökeinek találkozóján és parlamenti bizottságainak konferenciáján kiemelte: egyetértve országaik kormányfőivel, a nemzeti érdekeken alapuló, a biztonságpolitikai szempontokat is figyelembe vevő, konszenzussal elfogadandó és átfogó stratégia kidolgozását kell szorgalmazni parlamenti szinten is. 

Kövér László rámutatott: amikor az európai értékekről beszélnek, akkor a keresztény civilizációs gyökerekről sem szabad megfeledkezni, s az európai értékek megóvása szorosan kapcsolódik a migrációs válság kezeléséhez. Értékelése szerint a visegrádi országok parlamenti elnökeinek együttműködése még sosem volt ennyire intenzív, mint a magyar elnökség időszakában.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!